Knaven hoopt op slechte dag Pogacar: 'Simon Yates verloor ooit 39 minuten' Wielrennen
Wielrennen

Knaven hoopt op slechte dag Pogacar: 'Simon Yates verloor ooit 39 minuten'

Knaven hoopt op slechte dag Pogacar: 'Simon Yates verloor ooit 39 minuten'

Bij INEOS Grenadiers is men nog altijd niet van plan om het hoofd te laten zakken in de Tour de France, ondanks de overmacht van Tadej Pogacar. Servais Knaven blijft nog altijd hopen dat de geletruidrager een slechte dag gaat beleven: 'Het zou niet de eerste keer zijn.'

De Britse formatie van Knaven kwam aan de start van la Grande Boucle met een indrukwekkend viertal kopmannen. Na de eerste Tourweek staat echter alleen Richard Carapaz nog in de buurt van het podium. Precies om die reden wil de ploegleider de moed nog niet opgeven. 'Pogacar heeft dan wel vijf minuten voorsprong, maar het zou niet de eerste keer zijn dat de leider een heel slechte dag beleeft', vertelt hij bij De Telegraaf. Hij wijst naar Simon Yates, die ooit in de Giro d'Italia 39 minuten verloor in het roze: 'Het is niet helemaal voorbij.'

Knaven: 'Carapaz is in staat tijd te pakken'

Het wordt volgens Knaven pas onmogelijk wanneer Pogacar blijft rondrijden zoals hij op dit moment doet. Plus, er komt nog een tijdrit aan. Naar alle verwachting zal Carapaz daar opnieuw veel tijd verliezen op de Sloveense concurrent, realiseert ook Knaven zich. 'We zoeken dus naar de punten waar hij voorsprong kan pakken op de andere klassementsrenners, misschien zelfs op Pogacar. Daartoe is hij in staat', klinkt het vastberaden.

'Carapaz is de enige die ballen toonde om Pogacar te durven volgen', gaat de Nederlandse ploegleider verder. 'Hij kon het een eind, reed ook een minuut weg van zijn rivalen. Maar omdat het nog te ver was naar de streep hield hij het niet vol. Toch blijft het onze hoop dat hij dat de komende twee weken kan blijven proberen', besluit hij.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws