Knaven over tactiek INEOS: 'Wachten tot een moment van zwakte van Pogacar' Wielrennen
Wielrennen

Knaven over tactiek INEOS: 'Wachten tot een moment van zwakte van Pogacar'

Knaven over tactiek INEOS: 'Wachten tot een moment van zwakte van Pogacar'

Servais Knaven zag als ploegleider van INEOS Grenadiers dat de plannetjes die ze voor de Tour de France hadden bedacht, al snel in de prullenbak konden. Geraint Thomas kwam hard ten val en Tao Geoghegan Hart en Richie Porte verloren ook al snel veel tijd in het klassement. Daardoor was de ploeg al snel aangewezen op Richard Carapaz, waar een podiumplaats het hoogste haalbare voor lijkt.

Dat bekent ook Knaven in een interview tijdens De Avondetappe. 'Het mooiste zou zijn als Carapaz een gat gaat creëren voor de tijdrit. Je hebt toch in je hoofd van dát moet hij minimaal hebben. Dat is een voorsprong op de rest om tweede te worden. Uiteindelijk als hij op het podium eindigt, is ook al fantastisch.' Daarmee wil Knaven niet zeggen dat ze zich neerleggen bij een overwinning van Tadej Pogacar, die momenteel meer dan vijf minuten voorsprong heeft op al zijn concurrenten. 'Dag op dag blijkt gewoon dat hij goed en alert is. Ondanks dat zijn team niet de sterkste is, is hij wel gewoon de beste renner op dit moment. Het is wachten tot een moment van zwakte van hem en wellicht is dat morgen of overmorgen.'

Welke tactiek willen ze bij INEOS Grenadiers dan gebruiken om Carapaz zo goed mogelijk aan de tijdrit van zaterdag te laten beginnen. 'Wij zitten nu in de situatie waar andere ploegen ook vaak in hebben gezeten toen Froome bij ons aan de leiding stond. Het is uiteindelijk wel heel leuk hoor, om dingen te bedenken en te kijken of het lukt. Het is een hele sterke ploeg, dus we kunnen als ploeg de koers hard maken zoals we op de Mont Ventoux hebben gedaan. We proberen van alles om op te schuiven, om renners eraf te rijden. Bij renners die voor ons staan of achter ons staan in het klassement. Alleen dat lukt niet echt’, zegt Knaven met een kleine glimlach.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws