Giro-smaakmaker Honoré vervolgt ronde met gebroken rib: 'Hoop in laatste twee weken beter te zijn' Wielrennen
Wielrennen

Giro-smaakmaker Honoré vervolgt ronde met gebroken rib: 'Hoop in laatste twee weken beter te zijn'

Giro-smaakmaker Honoré vervolgt ronde met gebroken rib: 'Hoop in laatste twee weken beter te zijn'

Hij was op dag drie de grote aanstichter van de vlucht van Geraint Thomas en Tadej Pogacar: Mikkel Honoré. De Deen van EF Education-EasyPost heeft een goede vorm te pakken deze Giro, maar heeft sinds zijn val in de vierde etappe veel last van een ribblessure. Na een scan op woensdag bleek er zelfs meer aan de hand te zijn. Honoré heeft een rib gebroken, maar is fit genoeg om zijn weg te vervolgen. Voorafgaand vertelde hij hoe zich te voelen bij Cyclingpro.net.

'Ik voel me goed, al heb ik last van de val van twee dagen terug. Ik heb last van mijn ribben. Bij een scan die we hebben laten maken bleek dat ik er eentje heb gebroken. Ik heb wel zin in vandaag en voel me verder goed, maar de breuk doet pijn als ik diep inadem. Ik moet er niet aan denken en er gewoon het beste maken, gaf de klassiekerman van de Amerikaanse brigade aan voorafgaand aan de gravelrit.

Honoré verwacht Pogacar vandaag vooraan: 'Wat houdt hem tegen?'

Hoe dan nu verder voor Honoré? Hij is super goed in vorm, maar denkt er ook aan om eerder te herstellen, dan vandaag zich vooraan te melden. 'Week twee en drie zijn ook mooi, misschien kan ik herstellen richting dan. We zien wel hoe ik herstel. Vandaag wordt de eerste slag voor de vlucht. We gaan twee races zien voor de prijs van één zien.'

Overigens zagen we Honoré in het begin van de rit meermaals van voren, loerend op een ticket in de vlucht van de dag. Hij ziet, zo zei hij donderdagochtend, vandaag wel een slagveld worden. En wat hem betreft is de man die maandag plots in zijn wiel zat de grote favoriet om vandaag de rit op zijn naam te schrijven. 'Het laatste klimmetje wordt cruciaal. Het is daar super steil. Het is mooi terrein voor Tadej Pogacar. Waarom niet? Wat houdt hem tegen?'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws