Komt Giro in gevaar voor Quintana? Colombiaan blijkt flinke blessure in Catalonië te hebben opgelopen Wielrennen
Wielrennen

Komt Giro in gevaar voor Quintana? Colombiaan blijkt flinke blessure in Catalonië te hebben opgelopen

Komt Giro in gevaar voor Quintana? Colombiaan blijkt flinke blessure in Catalonië te hebben opgelopen

Nairo Quintana en Movistar hebben na de rentree van de Colombiaan nog niet al teveel plezier kunnen beleven aan hun hernieuwde samenwerking. De Zuid-Amerikaanse klimmer viel recent uit in de slotrit van de Ronde van Catalonië en heeft daarbij een serieuze blessure opgelopen, die mogelijk ook zijn plannen voor de Giro d'Italia in de war kan gooien.

Na zijn crash in Barcelona keerde Quintana terug naar Colombia, waar een vrijwel volledige scheur van het voorste sterno-claviculaire ligament in zijn rechterarm werd vastgesteld. Dit is het gewricht dat het borstbeen verbindt met het sleutelbeen.

'Om een ​​volledig herstel te garanderen, zal Nairo niet deelnemen aan zijn volgende geplande evenement, wat de Tour of the Alps was', aldus Movistar. 'Zijn verdere kalender zal in de nabije toekomst worden medegedeeld', klinkt het vanuit de Spaanse formatie.

Komt Giro d'Italia in gevaar voor Quintana?

Quintana, die in Catalonië een aanvarinkje had met Wout Poels, lijkt op die manier ook te moeten vrezen voor zijn deelname aan de Giro d'Italia. Daar zou hij - samen met landgenoten Einer Rubio en Fernando Gaviria - kopman zijn voor Movistar.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news