Kooij valt in finale Gran Piemonte, maar sprint toch naar podium: 'Aanpassen en door gaan' Wielrennen
Wielrennen

Kooij valt in finale Gran Piemonte, maar sprint toch naar podium: 'Aanpassen en door gaan'

Kooij valt in finale Gran Piemonte, maar sprint toch naar podium: 'Aanpassen en door gaan'

De jonge Olav Kooij blijft imponeren. Met een derde plaats in de Italiaanse najaarsklassieker Gran Piemonte, zet hij zijn sterke vorm van de afgelopen weken voort. In de laatste twee weken werd hij derde op het WK voor beloften en won hij twee ritten en het puntenklassement in de Cro Race. In Gran Piemonte ging het hem echter niet heel makkelijk af.

Vlak voor de sprintvoorbereiding begon, kwam de nog altijd pas negentienjarige sprinter van Jumbo-Visma ten val. Met een bebloede elleboog kwam de renner over de streep. 'Ik weet eigenlijk niet wat er gebeurde, mijn voorwiel slipte weg en ik ging tegen de grond', aldus Kooij in het flashinterview. 'Door goed werk van de ploeg kon ik terugkeren in het peloton en sprinten voor de winst.'

Het werd uiteindelijk een derde plek, waar Kooij niet super tevreden mee is. 'Ik had graag de reeks van de Cro Race doorgezet en hier ook gewonnen. Maar het podium is ook niet slecht. Ik kon sprinten op basis van adrenaline, en had niet heel veel pijn van de val. In de wielrennerij gebeuren dit soort dingen. Dan moet je snel aanpassen en door gaan', zo vertelt een realistische Olav Kooij.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws