Kopecky beloont haarzelf met nieuwe overwinning op Belgisch kampioenschap Wielrennen
Wielrennen

Kopecky beloont haarzelf met nieuwe overwinning op Belgisch kampioenschap

Kopecky beloont haarzelf met nieuwe overwinning op Belgisch kampioenschap

Lotte Kopecky heeft zich voor het tweede jaar op rij weten te kronen als Belgisch kampioene wielrennen. In de finale van het kampioenschap ontsnapte zij aan de aandacht van het peloton, waarna ze het solo wist af te maken.

Het Belgisch kampioenschap bij de vrouwen verliep anders dan wat we bij de meeste koersen gewend zijn. In plaats van een groepje als vroege vlucht, kregen we in en rond Waregem telkens te maken met eenzaten die het probeerden. Eerst was het Amber Aernouts (Doltcini) die haar kans waagde, waarna het later de beurt was aan Lotte Popelier (eveneens Doltcini) en Ann-Sophie Duyck (Multum). De laatste startte haar poging op 37,5 kilometer van het eind en kreeg in eerste instantie redelijk wat ruimte van het peloton. Bij het ingaan van de slotronde had ze daar echter niet veel meer van over.

Kopecky kiest het juiste moment

Duyck werd uiteindelijk door enkele impulsen vanuit het peloton terug ingerekend. Verschillende rensters probeerden te ontsnappen, wat tot een chaotische situatie in het peloton zorgde. Een massasprint leek plots een moeilijk haalbaar scenario. Dat zag ook Kopecky in. De renster van Liv wachtte de tweestrijd met Jolien D'Hoore niet af en vertrok solo. Door een moment van vertwijfeling in de groep achter haar pakte ze razendsnel een voorsprong van twintig seconden.

Terwijl Kopecky stoïcijns door bleef stoempen op de pedalen, kwam in het peloton de achtervolging niet echt op gang. Bij de doorkomst onder de vod had ze nog altijd een geruststellende voorsprong, waardoor ze langzaam maar zeker al kon gaan genieten van haar nieuwe overwinning. De klus afmaken was vervolgens geen lastig karwei.

In de sprint van het achtervolgende groepje bleek uiteindelijk Julie van der Velde de snelste, waardoor zij het zilver kon grijpen. Brons op het kampioenschap ging naar Alana Castrique. Voor Kopecky was de overwinning een dubbelslag, nadat ze eerder deze week ook al de sterkste was op het Belgisch kampioenschap tijdrijden.

Uitslag Belgisch kampioenschap voor vrouwen 2021


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws