Kristoff houdt Bouhanni af in massasprint Clásica de Almería na formidabele lead-out Wielrennen
Wielrennen

Kristoff houdt Bouhanni af in massasprint Clásica de Almería na formidabele lead-out

Kristoff houdt Bouhanni af in massasprint Clásica de Almería na formidabele lead-out

Alexander Kristoff heeft de 2022-editie van de Clásica de Almería gewonnen. In een massasprint was de nieuwe aanwinst van Intermarché-Wanty-Gobert een maatje te groot voor Nacer Bouhanni, die tweede werd. Op plek drie zagen we Giacomo Nizzolo terug.

Onder het genot van een heerlijk zonnetje mochten de renners 188 kilometer gaan koersen door Andalusië. Waar de meeste eendagskoersen al vroeg geopend worden door een kopgroep, was dat in de Clásica de Almería niet anders. Drie renners besloten om samen op avontuur uit te gaan: Lukas Pöstlberger (BORA-hansgrohe), Xabier Mikel Azparren (Euskaltel-Euskadi) en Gilles De Wilde (Sport Vlaanderen-Baloise).

Drietal geeft gas, maar sprintersploegen zien dat niet zitten

De drie leiders werkten prima samen en fietsten een mooie voorsprong bijeen. Ze zagen hun voorsprong oplopen richting de vijf minuten, wat het peloton aanvankelijk wel best vond. Naarmate de koers vorderde werd er dan toch een tandje bijgeschakeld, met name door ploegen als Arkéa-Samsic die op een massasprint hoopten. De mannen vooraan zagen het verschil vervolgens steeds kleiner worden, terwijl De Wilde zelfs moest lossen.

Pöstlberger en Azparren bleven zodoende nog maar met zijn tweeën over. De tandem perste er nog een laatste poging uit, maar veel energie zat er niet meer in de tank. Op een kleine twintig kilometer van de meet werden zij dan ook opgeslokt door het jagende peloton. Alles was terug bijeen en een massasprint leek ook dit jaar aanstaande.

Rappe mannen bereiden zich voor op massasprint

Vervolgens meldden de sprintersploegen zich aan het front. De mannen van Cofidis brachten hun kopman Bouhanni naar voren, terwijl Intermarché-Wanty-Gobert hetzelfde deed met Kristoff. Ook de jongens van Israel-Premier Tech staken hun neus aan het venster in opdracht van Nizzolo, de man die de koers vorig jaar wist te winnen. Vanzelfsprekend waren de ogen ook dit jaar op de Italiaan gericht. Bij afwezigheid van Pascal Ackermann probeerde UAE Team Emirates met Sebastian Molano op de sprint te mikken.

Op een torenhoog tempo ging het peloton de slotkilometer in. Intermarché-Wanty-Gobert zette een lead-out vanuit het boekje neer om Kristoff zo perfect mogelijk te lanceren. De Noorse spurtbom zag Bouhanni nog komen, maar bleek sterk genoeg om de Fransman van zich af te houden. Nizzolo mocht als nummer drie mee het podium op.

Uitslag Clásica de Almería 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws