Kristoff (tweede) grijpt naast sprintzege in Tirreno-Adriatico: 'Het was nogal chaotisch' Wielrennen
Wielrennen

Kristoff (tweede) grijpt naast sprintzege in Tirreno-Adriatico: 'Het was nogal chaotisch'

Kristoff (tweede) grijpt naast sprintzege in Tirreno-Adriatico: 'Het was nogal chaotisch'

De laatste Tirreno-Adriatico-etappe werd gewonnen door Jonathan Milan. De Italiaan van Lidl-Trek verwees sterke beer Alexander Kristoff naar plaats twee. De ervaren Noor kon prima leven met zijn zilveren stek, zo duidde hij tegenover de camera van Cycling Pro Net.

'Ik zat in het wiel van Milan, maar net toen we aan wilden gaan, kwam ik wat in de wind te zitten. Toen dacht ik dat het slimmer was om al aan te gaan dan in de wind te blijven zitten', luidt de samenvatting van de routinier van Uno-X.

Aniołkowski met veel vertrouwen naar eendagswedstrijden

Uno-X speelde in de ultieme slotfase eerst nog een andere troefkaart uit, zijnde Søren Wærenskjold. Die jonge Noor zag zijn late aanval pas in extremis gepareerd worden (door Simone Consonni van Lidl Trek). 'Met wat minder tegenwind had dat misschien kunnen lukken', vertelt Kristoff over de poging van zijn ploeg- en landgenoot. 'We zaten te veel van voren als ploeg, daar het nog een lange rechte lijn was. Daarom liet ik Søren gaan, wat een nogal chaotische situatie tot gevolg had.'

Vijfde in de daguitslag was de Pool Stanisław Aniołkowski, die uitkomt voor Cofidis. De 27-jarige man uit Warschau is een goede sprinter en geldt als outsider in de semi-klassiekers. Zo rijdt hij onder andere Nokere Koerse en Gent-Wevelgem. 'Ik begon van wat ver aan de spurt', vertelt ook hij aan Cycling Pro Net. 'Het was een zware dag, maar ik heb mijn uiterste best gedaan. Dit resultaat geeft me veel vertrouwen met het oog op de komende wedstrijden. Normaal heb ik het heel zwaar op de beklimmingen, maar dat viel dit keer reuze mee. Ik kwam de hellingen goed over. Mijn benen zijn bovendien ook supergoed.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws