Philipsen komt er niet aan te pas in slotrit Tirreno-Adriatico: ritzege Milan, eindzege Vingegaard Wielrennen
Wielrennen

Philipsen komt er niet aan te pas in slotrit Tirreno-Adriatico: ritzege Milan, eindzege Vingegaard

Philipsen komt er niet aan te pas in slotrit Tirreno-Adriatico: ritzege Milan, eindzege Vingegaard

Jonathan Milan heeft victorie gekraaid in de afsluitende etappe van Tirreno-Adriatico. De Italiaan van Lidl-Trek was in de massaspurt veruit de snelste. Alexander Kristoff (Uno-X) en Davide Cimolai (Cofidis) finishten als tweede en derde, terwijl topfavoriet Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) genoegen moest nemen met stek vier. Zoals verwacht ging de eindzege naar Jonas Vingegaard, de Deen-in-vorm van Visma | Lease a Bike.

De slotrit van de zevendaagse rittenkoers in Italië zou beginnen én eindigen in San Benedetto del Tronto, een stad in de provincie Ascoli Piceno. Ook de afgelopen twee jaar was er aldaar een spurtaankomst uitgetekend en dus werd er alom al op een nieuwe massasprint gerekend. Het klassement lag eigenlijk vóór de etappe al volledig in de plooi, daar Vingegaard de afgelopen dagen een dusdanig grote voorsprong had opgebouwd dat hij niet meer verrast kon worden. En dus was het vooral die laatste massasprint waar de wielerliefhebbers naar uitkeken.

Georg Steinhauser, Ben Healy (beiden EF Education-EasyPost), Luke Rowe (INEOS Grenadiers), Antonio Tiberi, Damiano Caruso (beiden Bahrain Victorious) en Alessandro De Marchi (Jayco-AlUla) trachtten een massaspurt te voorkomen en kozen met z'n zessen al vroeg het ruime sop. Het sextet wist een handvol minuten aan voorgift bij elkaar te rijden, maar zag naarmate de etappe vorderde het peloton steeds dichterbij komen.

Gezapige afsluiter in Tirreno-Adriatico: Milan verslaat Kristoff en Cimolai, eindzege naar Vingegaard

Het peloton leek voornemens de achtervolging kristalhelder uit te kienen en de vluchters precies op het juist moment te willen grijpen (opdat er geen nieuwe aanvallen zouden volgen). Jammer genoeg konden we onderweg weer de nodige DNF's optekenen. Vooral Soudal Quick-Step zat in de hoek waar de klappen vielen, daar er met Bert Van Lerberghe, Josef Cerny én Tim Merlier - die nochtans als geduchte kanshebber in de slotetappe werd gezien - drie renners vroegtijdig afstapten. Daarnaast spotten we in het peloton ook een akelige val van EF-kopman Richard Carapaz, die lang op het Italiaanse asfalt bleeg liggen en uiteindelijk noodgedwongen moest stoppen.

De DNF's en bij tijd en wijle interessante achtervolgingsdebatten - hoofdzakelijk geleid door Alpecin-Deceuninck (Philipsen) en Lidl-Trek (Milan) - daargelaten was de laatste rit in de Tirreno-Adriatico een gezapige. Toen de koplopers op veertien kilometer van de meet (bij het induiken van de laatste lokale lus) bij de lurven waren gevat, was het écht wachten op die laatste krachtexplosie van de heren uit het sprintersgilde. In de straten van San Benedetto del Tronto was het Milan die over de beste spurt beschikte en Kristoff en landgenoot Cimolai naar de dichtste ereplaatsen verwees. De eindzege van Vingegaard kwam geen enkel moment in gevaar.

Uitslag etappe 7 Tirreno-Adriatico 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws