Küng klopt Cavagna en Ganna in Algarve: 'Kon de power tot het einde vasthouden' Wielrennen
Wielrennen

Küng klopt Cavagna en Ganna in Algarve: 'Kon de power tot het einde vasthouden'

Küng klopt Cavagna en Ganna in Algarve: 'Kon de power tot het einde vasthouden'

Stefan Küng troefde Rémi Cavagna en Filippo Ganna af in de afsluitende tijdrit van de Ronde van de Algarve. Het was de eerste zege van het seizoen voor de Zwitser. ‘Zonder de ploeg kon ik hier niet winnen.’

Küng won in 2019 al de tijdrit in de Algarve en herhaalde die prestatie dus zondag. ‘Ja, het is heel mooi. Ik voelde me goed en wist dat dit parcours mij goed lag. Ik kon de power tot het einde vasthouden, maar wist dat de verschillen klein zouden zijn.’ Rémi Cavagna finishte op vier seconden als tweede. Ganna werd derde op tien seconden.

‘Het is heel fijn om te winnen. Het is ook de eerste overwinning voor de ploeg (Groupama-FDJ). We hebben afgelopen winter hard gewerkt aan de positie op de tijdritfiets en het materiaal. Dus ik wil hierbij het performance team en de mekaniekers heel erg bedanken. Zonder de ploeg kon ik hier niet winnen’, deelt Küng complimenten uit.

Het parcours van de tijdrit was net zoals in 2019 in en omtrent Lagoa. ‘Ik vind het een erg mooi parcours. Je kan nooit echt in het ritme komen, dus je moet de hele tijd hard blijven werken. Dat het ritme steeds verandert, vind ik heel mooi’, sluit Küng af. De Zwitser eindigde dankzij de zege op een vijfde plek in het eindklassement. Daarmee doet hij het twee plaatsen beter dan vorig jaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws