Kuss blij voor Evenepoel na diens wederopstanding: 'Wisten dat hij gemotiveerd zou zijn' Wielrennen
Wielrennen

Kuss blij voor Evenepoel na diens wederopstanding: 'Wisten dat hij gemotiveerd zou zijn'

Kuss blij voor Evenepoel na diens wederopstanding: 'Wisten dat hij gemotiveerd zou zijn'

Rodetruidrager Sepp Kuss had weinig zorgen in de tweede Pyreneeënrit van de Vuelta a España. De renner van Jumbo-Visma kwam met zijn concurrenten over de streep, waardoor de top van het klassement onveranderd bleef. Na afloop toonde Kuss zijn bewondering voor de prestatie van Remco Evenepoel.

De Belg van Soudal-Quick Step was lange tijd de voornaamste concurrent van de mannen van Jumbo-Visma, maar na een inzinking in de etappe van vrijdag viel hij volledig weg uit het klassement. Evenepoel toonde een dag later echter enorme veerkracht door vanuit de vlucht de etappe te winnen. 'Wat hij heeft gedaan, is heel indrukwekkend', toont Kuss zijn ontzag. 'Het is prachtige manier om terug te slaan na gisteren. Ik ben blij voor hem, nadat gisteren zo'n teleurstelling voor hem was.'

'We hadden verwacht dat hij gemotiveerd was om aan te vallen', was de aanwezigheid van Evenepoel niet verrassend voor Kuss en Jumbo-Visma. 'We hadden weinig zorgen van de kopgroep. We moesten ons enkel focussen op het bij elkaar blijven, want we wisten dat de tweede klim, de Larrau, lastig kon worden als renners daar aan zouden vallen. We hielden het echter onder controle en kwamen gezamenlijk aan de finish', blikt Kuss terug op het koersverloop.

Kuss en Jumbo-Visma niet in de problemen door aanval UAE Team Emirates

Onderweg probeerde UAE Team Emirates het Jumbo-Visma lastig te maken. Nadat ploegmaats een stevig tempo hadden gezet, demarreerde Juan Ayuso meermaals op de Larrau. De kopmannen van Jumbo-Visma hadden echter weinig moeite met het neutraliseren van de demarrages. 'De etappe was één van de betere mogelijkheden voor de concurrentie om iets te proberen, vooral gezien de zwaarte van de eerste twee beklimmingen. UAE reed een heel indrukwekkende etappe, maar alle drie waren we attent, en ook Atilla en Robert (Valter en Gesink, red.) kwamen nog terug, dus we stonden er constant goed voor', besluit Kuss.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws