Kuss sprak namens Jumbo-Visma voor start rit 15 al met Evenepoel: 'Kunnen je niet elke dag laten gaan' Wielrennen
Wielrennen

Kuss sprak namens Jumbo-Visma voor start rit 15 al met Evenepoel: 'Kunnen je niet elke dag laten gaan'

Kuss sprak namens Jumbo-Visma voor start rit 15 al met Evenepoel: 'Kunnen je niet elke dag laten gaan'

Remco Evenepoel verloor vrijdag een sloot tijd en daarmee zijn algemeen klassement in de Vuelta a Espana, maar na zijn succesvolle eenmanssloopactie van zaterdag richtte hij zijn pijlen direct ook op de rit van zondag. De mannen van Jumbo-Visma, die een nieuwe show van Evenepoel al zagen aankomen, dolden er vooraf al mee.

Leider Sepp Kuss sprak voorafgaand aan rit vijftien met Evenepoel, zo gaf hij na afloop te kennen. 'Het was opnieuw een heel goede rit van hem, maar ik sprak hem al voor de start. Ik zei hem: we kunnen je niet elke dag in de ontsnapping laten gaan, want dan pak je dadelijk nog alle tijd die je hebt verloren terug, weet je?', aldus de altijd vriendelijke klimmer uit Durango.

'Hij staat echter nog steeds ver achter en antwoordde dat hij enkel voor ritzeges zou gaan', legde Kuss, wiens leidende positie niet in gevaar kwam in rit vijftien, uit. Evenepoel staat op het moment vijftiende in het klassement, op meer dan zestien minuten van Kuss zelf.

Kuss: 'Lijkt wel of iedereen dag voor rustdag nog al zijn energie kwijt wil'

'De drive van Evenepoel is mooi om te zien', herhaalde Kuss zijn woorden van zaterdag. 'In dit soort overgangsritten weet je nooit hoe het precies gaat lopen, maar het ging opnieuw heel hard vanaf de start. Alpecin-Deceuninck legde op de laatste twee beklimmingen ook nog tempo op', zag Kuss de Belgische ploeg rijden voor sprintkopman Kaden Groves uit Australië.

'Zij wilden nog voor de etappezege gaan, maar de snelheid lag nog altijd heel hoog. Zo gaat het altijd de dag voor een rustdag, het lijkt wel of iedereen nog even zijn energie kwijt wil', lacht de Amerikaan, die dag per dag meer geloof krijgt in de eindzege in de Vuelta.'Ik begin zelfs een beetje te wennen aan het leiden van het algemeen klassement.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws