Kuss vreest UAE Team Emirates na grote aanwinsten: 'Zullen op andere manieren moeten aanvallen' Wielrennen
Wielrennen

Kuss vreest UAE Team Emirates na grote aanwinsten: 'Zullen op andere manieren moeten aanvallen'

Kuss vreest UAE Team Emirates na grote aanwinsten: 'Zullen op andere manieren moeten aanvallen'

Onlangs vertelde Jonas Vingegaard dat hij zijn titel in de Tour de France graag zou willen verdedigen. Sepp Kuss zal normaal gesproken een van zijn belangrijkste helpers zijn in dat doel. De Amerikaanse klimmer ziet echter dat UAE Team Emirates sterker en sterker wordt. Hij vreest de ploeg van Tadej Pogacar, maar heeft nog steeds vertrouwen in de kwaliteiten van zijn ploeg.

Afgelopen jaar was Jumbo-Visma de meest succesvolle ploeg van het wielerpeloton met de eindzege in de Tour, de groene trui en zes etappezeges. De concurrentie wordt sterker, met name de ploeg van Pogacar. 'Het zal moeilijk zijn om de eerste plaats te behouden. UAE heeft zeer goede renners zoals Adam Yates gehaald, maar we gaan door met een zeer verenigde groep. Met fietsers die op alle terreinen kunnen winnen', vertelt Kuss aan Marca.

Waar Jumbo-Visma eerder kon vertrouwen op de pure kwaliteit van de renners aan de start, zal de Nederlandse ploeg nog meer moeten vertrouwen op sluwe trucs, zoals in de rit naar de Col du Granon. 'We zullen andere manieren moeten vinden om aan te vallen en de renners te gebruiken. Dit jaar hadden we Primoz en Jonas heel goed geplaatst om Tadej aan te vallen, maar volgend jaar weet ik niet wat ons te wachten staat. Het belangrijkste is om een zeer compleet team te hebben om de verschillende situaties het hoofd te kunnen bieden.'

Kuss: 'Zou graag een keer de Giro rijden'

Wel is duidelijk dat Vingegaard de Tour wil rijden. 'Het plan is niet heel concreet, maar Jonas wil zijn titel verdedigen. Anderen zullen voor de Giro gaan. We weten het nog niet, maar er is tijd om het uit te pluizen', aldus Kuss, die zelf graag zijn kopman wil ondersteunen, maar ook graag een andere grote ronde zou willen rijden. 'Ik zou graag naar de Tour gaan en dan naar de Vuelta, maar ik zou ook graag een keer de Giro rijden. Het probleem is dat ik me in dat deel van het seizoen, in het voorjaar, meestal niet zo lekker voel. Het zal over een paar dagen zijn, bij de teampresentatie, wanneer we de kalenders meer zullen definiëren.'

5 claps
5 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws