Kuss volgens Engels onvervangbaar: 'Zou oneerlijk zijn om dat aan Gesink of Oomen te vragen' Wielrennen
Wielrennen

Kuss volgens Engels onvervangbaar: 'Zou oneerlijk zijn om dat aan Gesink of Oomen te vragen'

Kuss volgens Engels onvervangbaar: 'Zou oneerlijk zijn om dat aan Gesink of Oomen te vragen'

Addy Engels ziet in dat de opgave van Sepp Kuss de jacht op de rode trui een heel stuk moeilijker maakt. De ploegleider van Team Jumbo-Visma zag de Amerikaan uitvallen met koorts en ziet het plannetje daarmee deels in duigen vallen: 'Hij was een cruciale speler.'

Het nieuws van de abandon van Kuss kwam hard binnen bij Team Jumbo-Visma, dat met Primoz Roglic op de eindoverwinning jaagt. 'Natuurlijk zagen we dat hij gisteren (zaterdag, red.) al een offday op de fiets kende waar we geen reden voor konden vinden. Vanochtend is hij echter wakker geworden met koorts, waardoor hij niet in staat was om te starten. Als een renner koorts heeft, is starten geen optie', legt de ploegleider uit voor de camera van Eurosport.

Engels laat weten dat dit een grote tegenslag voor de supermarktformatie is. 'Sepp was een van de sleutelpersonen in onze strategie om Primoz kort te houden in het klassement. We wilden hem op een tactische manier inzetten. Normaliter is hij in staat om met de sterkste jongens mee te rijden. Die steun is nu weg', treurt hij. Kuss toonde zich in de afgelopen editie van de Tour de France als meesterknecht van Jonas Vingegaard, waarmee de ploeg de ronde wist te winnen.

Engels ziet geen 'vervanger' voor Kuss

Hoewel er nog gesproken moet worden over een nieuwe strategie, laat Engels weten dat er van niemand verwacht wordt om de rol van Kuss over te nemen. 'Sepp kan mee met de vijf à tien beste klimmers ter wereld. Het zou oneerlijk zijn om aan iemand als Robert Gesink of Sam Oomen te vragen die plek in te nemen. We gaan het best mogelijke plan maken om Primoz bij te staan, zoals we dat altijd doen. Maar we moeten realistisch zijn: zonder Sepp zal Primoz er vaker alleen voor staan op de slotklimmen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws