Kuss ziet Vingegaard twee seconden winnen: 'Maar deze Vuelta zal niet om seconden gaan' Wielrennen
Wielrennen

Kuss ziet Vingegaard twee seconden winnen: 'Maar deze Vuelta zal niet om seconden gaan'

Kuss ziet Vingegaard twee seconden winnen: 'Maar deze Vuelta zal niet om seconden gaan'

Voor Jumbo-Visma stond de zevende etappe van de Vuelta a España in het teken van overleven. Veilig aan de finish geraken was het devies. Jonas Vingegaard en Primoz Roglic bleven in de hectische slotfase uit de problemen, maar Sepp Kuss kwam nog even in de problemen bij een valpartij. Toch verloren ze alle drie geen tijd.

Sterker nog. Vingegaard wist twee seconden te winnen door mee te doen bij de tussensprint. De Deen was op de lijn net sneller dan Finn Fisher-Black (UAE Team Emirates) en klom daarmee de top tien in van het algemeen klassement. Hij staat nu op gelijke voet met Enric Mas (Movistar).

Net voor de echte sprintvoorbereiding op gang kwam, raakte Sepp Kuss betrokken bij een valpartij. De Amerikaan kon zijn weg zonder problemen vervolgen en wist zijn tweede plek in het algemeen klassement te behouden. 'Ik ben oké. De val gebeurde vlak voor mij, ik kon geen kant uit', legde Kuss uit bij Eurosport. 'Eigenlijk was de finale niet zo gevaarlijk, maar het was de hele dag echt heel rustig. Dan is het opeens finale rijden en daardoor was er heel veel nervositeit.'

Kuss: 'Deze Vuelta zal niet om seconden gaan'

Kuss was verder te spreken over de aanzet van zijn kopman Vingegaard om bonificatiesecondes te pakken. 'Dat is een mooie opener voor morgen. Deze Vuelta zal uiteindelijk niet om seconden gaan, maar als je in een goede positie zit om mee te sprinten, kost dit niet te veel krachten.'

Volgens ploegleider Marc Reef is Team Jumbo-Visma de dag goed doorgekomen. 'Het was een heel rustige rit, maar juist in dat soort etappes ontstaan er vaak valpartijen in de finale. Sepp lag er op acht kilometer van de aankomst bij, maar hij kon gelukkig snel weer door. Onze kopmannen Vingegaard en Roglic zijn veilig binnengekomen en dat is het belangrijkste. Missie geslaagd en op naar morgen. Dan staat ons een lastige rit te wachten', aldus de ploegleider op de site van de ploeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws