Dive-bomb Caja-duo en Soupe zet Groves buitenspel: 'Die jongen van Caja veroorzaakt bijna een grote val' Wielrennen
Wielrennen

Dive-bomb Caja-duo en Soupe zet Groves buitenspel: 'Die jongen van Caja veroorzaakt bijna een grote val'

Dive-bomb Caja-duo en Soupe zet Groves buitenspel: 'Die jongen van Caja veroorzaakt bijna een grote val'

Verrassend genoeg kon Kaden Groves niet meestrijden om de zege in de zevende etappe van de Vuelta a España. De rit eindigde zoals verwacht in een massasprint, waardoor de Australiër automatisch de topfavoriet was. In de laatste bocht kwam hij echter vast te zitten in het gedrang, waardoor hij niet echt aan sprinten toekwam.

Bij Eurosport vertelt de Australiër hoe hij zich voelt na de rit. 'Ik kan hier niet heel veel over zeggen, maar ik ben behoorlijk teleurgesteld. In de finale viel Robbe (Ghys, red) hard terwijl hij in mijn wiel zat, dus ik hoop dat hij oké is', Groves refereert daarbij aan de valpartij waarbij ook Thymen Arensman betrokken was. 'Ik had daardoor helaas een ploeggenoot minder in de laatste kilometer van de wedstrijd.'

Het missen van Ghys bleek een flinke aderlating voor Groves en de zijnen. Met nog een kilometer te gaan kwamen ze eigenlijk een man te kort om de lead-out succesvol te laten verlopen. Ze hielden even in, maar dat zorgde ervoor dat er veel renners van achteruit konden komen. Vlak voor de laatste bocht, op driehonderd meter voor de streep, kozen een aantal renners op het laatste moment voor de binnenbocht. De renners die dat deden? Lead-out David Gonzalez (uiteindelijk zevende) en sprinter Orluis Aular (uiteindelijk tweede) van Caja Rural, en Geoffrey Soupe (uiteindelijk eerste) van TotalEnergies.

Groves: 'Die jongen van Caja Rural schiet zonder controle die bocht in'

Waar het voor de renners zelf succesvol was, was het voor de andere sprinters een nachtmerrie. Groves was dan ook niet blij met die actie. 'Die jongen van Caja Rural (Gonzalez, red) schiet zonder controle die bocht in en wijkt heel ver naar buiten. Hij veroorzaakt bijna een grote valpartij. Omdat we daar vast komen te zitten, konden ik en een hoop anderen niet meer sprinten.'

Toch kan de Australiër de situatie ook relativeren. 'Ik denk niet dat het té gevaarlijk was. Wij als renners nemen de grootste risico's. Iedereen wil winnen en dat is waarom er soms gevallen wordt.' Zie hieronder de sprint vanaf de fiets van Geoffrey Soupe en bekijk de actie in de binnenbocht zelf.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws