KWARTET voor Pogacar in Catalonië! Eindwinnaar laat geen kruimels liggen met sprintje in Barcelona Wielrennen
Wielrennen

KWARTET voor Pogacar in Catalonië! Eindwinnaar laat geen kruimels liggen met sprintje in Barcelona

KWARTET voor Pogacar in Catalonië! Eindwinnaar laat geen kruimels liggen met sprintje in Barcelona

Tadej Pogacar heeft de zevende en laatste etappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. Op het traditionele klimcircuit rond Barcelona moest de Sloveen met veel aanvallen aan de bak, maar het werd een sprintje van de beste klimmers. Daarin was Pogacar het meest explosief.

De laatste etappe bedroeg slechts 146 kilometer, met zes lokale rondjes in Barcelona als slotstuk. Traditioneel een razendsnelle rit, zo ook nu. Vijf renners vormden de vroege vlucht, te weten: Jimmy Janssens, Idar Andersen, Georg Steinhauser, Harrison Wood en Ander Okamika. Zij reden voorop de Coll de la Creu d'Ordal over, met UAE-Team Emirates en Israel-Premier Tech die in het peloton controleerden.

Op de tweede klim van de dag - de Alt del Castell de Montjuïc, die zes keer bedwongen moest worden - haakten Janssens, Wood en Okamika af in de kopgroep, waardoor Steinhauser en Andersen overbleven. Na de eerste lokale ronde zagen we onder meer aanvallen van Andreas Kron (Lotto-Dstny) en Juanpé López (Lidl-Trek), maar ruimte kregen zij niet. Steinhauser gooide ondertussen Andersen overboord, waarmee de man van EF Education-EasyPost alleen doorging.

INEOS neemt initiatief, Pogacar zit er ook weer klaar voor

In het peloton nam INEOS Grenadiers vervolgens brutaal de leiding. De ploeg had duidelijk z'n zinnen gezet op ritwinst en het podium van Egan Bernal. Aanvallen had in deze fase geen zin, INEOS legde er flink de pees op. Steinhauser werd met nog twee lokale rondes te gaan gegrepen. Het was het moment voor Guillaume Martin van Cofidis om aan te gaan, maar het was Pogacar zelf die counterde. De Sloveen trok op de Alt del Castell de Montjuïc door tot boven en Bernal kon knap mee.

Nadat er in de afzink niemand wegreed, was er nog één ronde om verschil te maken. Thomas De Gendt (Lotto-Dstny) en Stephen Williams (Israel) haalden stevig uit, en ook Pogacars ploegmaat João Almeida probeerde nog weg te rijden. Een stevige groep kwam echter samen beneden, waardoor we gingen sprinten in de straten van Barcelona. Pogacar liet daarin geen restjes achter voor de rest en schreef ritzege vier bij.

Uitslag etappe 7 Ronde van Catalonië 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws