Kwiatkowski roept UCI op het matje na val: 'Geef ons niet de schuld van valpartijen' Wielrennen
Wielrennen

Kwiatkowski roept UCI op het matje na val: 'Geef ons niet de schuld van valpartijen'

Kwiatkowski roept UCI op het matje na val: 'Geef ons niet de schuld van valpartijen'

Veel renners hebben zich na het besluit van de UCI dat het vanaf 1 april verboden is om op de bovenbuis te zitten uitgesproken tegen deze regel. Michal Kwiatkowski deed dat na de derde etappe van de Etoile de Bessegès ook gedaan.

Kwiatkowski ging in de finale van de derde etappe onderuit, nadat hij in een vochtige afdaling uit de bocht vloog. Dat had te maken met een oliespoor op het wegdek, dat samen met het beregende asfalt zorgde voor een spekgladde combinatie.

De Pool roept de UCI dan ook op om dát eens aan te pakken en niet het zitten op de bovenbuis, wat volgens veel profrenners ongevaarlijk is. ‘Alsjeblieft UCI, denk eens aan de échte gevaren, zoals olie op de weg. Geef ons niet de schuld van het veroorzaken van valpartijen. Er is zoveel te doen aan de veiligheid en de organisatie in het wielrennen’, liet Kwiatkowski weten via Twitter.

Overigens werd er op social media ook geklaagd over een gebrek aan hekwerk in de laatste honderden meters. Zo kon er ook ongestoord een vrouw over de weg lopen, al was het aan de zijkant en vormde ze geen direct gevaar voor de renners.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws