La Gazzetta: 'Pogacar gaat met nieuw contract 36 miljoen in zes jaar verdienen' Wielrennen
Wielrennen

La Gazzetta: 'Pogacar gaat met nieuw contract 36 miljoen in zes jaar verdienen'

La Gazzetta: 'Pogacar gaat met nieuw contract 36 miljoen in zes jaar verdienen'

Tadej Pogacar verlengde recent zijn contract bij UAE Team Emirates en dat deed hij volgens La Gazzetta dello Sport niet alleen om een jaartje extra. Volgens de Italiaanse sportkrant gaat de Sloveen er financieel weer flink op vooruit.

Zet u schrap: Pogacar - die zijn verbintenis verlengde tot het einde van 2027 - gaat in de komende zes jaar 36 miljoen euro bij elkaar harken. Daarmee komt hij op een jaarsalaris van zes miljoen euro en daarmee is hij meteen de grootverdiener in het peloton. Leuk feitje: die zes miljoen is nog zonder bonussen. UAE Team Emirates wil met het salaris de concurrentie aftroeven. Naar verluidt zouden er best een paar ploegen bereid zijn om Pogacar ooit over te nemen, met ook de fietsfabrikanten die vaak een grote rol spelen bij transferkeuzes.

Vooralsnog lijkt de toekomst van Pogacar bij UAE Team Emirates te liggen. Als zijn contract in 2027 afloopt, is hij 29 jaar. Zijn team is inmiddels druk bezig om de klimkern rond Pogacar te versterker. Voor dit seizoen werden Marc Hirschi en Rafal Majka toegevoegd en voor de komende jaren kan de Sloveen rekenen op João Almeida, George Bennett en Marc Soler.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws