Godon klopt Barguil en Bonnamour in tweede etappe Tour du Limousin Wielrennen
Wielrennen

Godon klopt Barguil en Bonnamour in tweede etappe Tour du Limousin

Godon klopt Barguil en Bonnamour in tweede etappe Tour du Limousin

Dorian Godon heeft de tweede etappe in de Tour du Limousin gewonnen. De Fransman van AG2R Citroën Team was in een mooie finale de sterkste van een kopgroep van zes. Warren Barguil en Franck Bonnamour werden tweede en derde.

In een heuvelachtige rit van 172 kilometer was de strijd om de vlucht van de dag groot. Pas na vijftig kilometer koers slaagde er een groepje in om weg te rijden, na een openingsuur aan 46,9 kilometer per uur. Flavien Maurelet (St-Michel Auber 93), Kinfe Hailemichael (Delko), Daniel Savini (Bardiani), Unai Iribar (Euskaltel) en Miguel Edoardo Florez (Arkéa-Samsic) kregen echter maximaal twee minuten.

Het bleef hard gaan, te hard voor Maurelet, waardoor we vier leiders overhielden. Op de Côte du Moulin du Pont - de eerste gecategoriseerde klim van de dag - was het vervolgens Hailemichael die aanviel. Hij had geen succes, maar de voorsprong naar het peloton steeg door de aanvalslust wel naar 2.50 minuten. Vanuit het pak was het Stéphane Rossetto (ook al van St-Michel-Auber 93) die solo de oversteek wilde maken. Cofidis leidde het peloton voor klassementsleider Christophe Laporte.

Op zeventig kilometer van de streep sloot Rossetto knap aan bij de voorste vier, waardoor we weer vijf koplopers hadden. Rossetto wachtte niet en viel op zestig kilometer van de finish meteen aan. Niemand van de vier vroege vluchters kon volgen en de Fransman reed naar drie minuten voorgift. Bij het ingaan van de laatste veertig had het peloton de boel echter gewoon onder controle, op een minuutje van de eenzame leider. Die had iets te veel hooi op z'n vork genomen.

Onder leiding van Groupama-FDJ werd Rossetto in de laatste dertig kilometer ingerekend en kon de koers opnieuw beginnen. Anthony Perez van Cofidis greep de derde en laatste officiële klim van de dag aan om aan te vallen. Benoît Cosnefroy (AG2R) en Franck Bonnamour (B&B Hotels) volgden hem. Een mooie groep - met daarbij ook Laporte en Thibaut Pinot - vormde zich, en vervolgens was het aanval na aanval die volgde. Pierre-Luc Périchon (Cofidis) en Valentin Madouas (Groupama) gingen aan en ook Laporte toonde zich.

Sébastien Reichenbach (Groupama), Godon (AG2R), Barguil (Arkéa), Urko Berrade (Kern Pharma), Bonnamour en Périchon slaagden er uiteindelijk met z'n zessen in om vooraan te blijven, alle andere renners werden opgeslokt door het peloton. Barguil probeerde in de laatste twee kilometer solo te gaan, maar in de laatste kilometer mocht niemand meer vertrekken. Het werd een sprint van zes, waarin Godon sterker was dan Barguil.

Uitslag etappe 2 en klassementen Tour du Limousin 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws