Lampaert werd moedeloos van zegeloze reeks: 'Hoe mooi dat ik gasten als Küng hier klop' Wielrennen
Wielrennen

Lampaert werd moedeloos van zegeloze reeks: 'Hoe mooi dat ik gasten als Küng hier klop'

Lampaert werd moedeloos van zegeloze reeks: 'Hoe mooi dat ik gasten als Küng hier klop'

Het was al een tijd geleden dat hij nog eens kon juichen, en ook vandaag had Yves Lampaert van tevoren niet per se het idee dat hij vandaag een grote kans had op de bloemen. Toch versloeg de Belg in de korte proloog van de Ronde van Zwitserland een hoop klinkende namen. Na afloop ging de eerste klassementsleider in op zijn overwinning in het flash interview bij Eurosport.

'Dit is een grote, mooie verrassing. Dat ik hier, juist in Zwitserland, de grote tijdrijders als Stefan Küng en Stefan Bissegger kan kloppen, is prachtig. Ik ben heel erg trots dat het me gelukt is. De afstand past goed bij me. Ik ben super blij.' En het is niet dat Lampaert de overwinningen aaneenrijgt. Zij laatste overwinning dateerde alweer van bijna twee jaar terug. Juist ja, die etappezege in de Tour, in een verregend Kopenhagen.

Lampaert twijfelde na etappezege in Tour aan eigen kunnen: 'Maar verloor geen geloof dat ik het kon'

Het bracht de boerenzoon uit België ook op punten dat hij ernstig ging twijfelen aan zijn kunnen. 'Ja, zeker wel. Het niveau is deze dagen super hoog in het peloton. Ik begon aan mijzelf te twijfelen, maar ben niet het geloof in mijn kunnen verloren. Ik ben ook hard blijven trainen. Ik ben altijd de beste versie van mezelf en dat het vandaag de zege oplevert, is een super mooie bonus.'

Nu heeft de Belg van Soudal Quick-Step de gele trui en daar wil hij best even van gaan genieten. Lampaert gaat de trui niet zomaar weggeven. 'Het is mooi dat ik het geel mag dragen. Ik hoop dat er morgen een dag is waar ik de trui kan behouden, dat we aan de meet gaan komen met een kleine groep, waar vast ook wat sprinters bijzitten. Ik heb er zin in om ervoor te gaan vechten.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news