Gemengde gevoelens bij UAE Team Emirates: Almeida zeer solide, Del Toro onderuit in proloog Zwitserland Wielrennen
Wielrennen

Gemengde gevoelens bij UAE Team Emirates: Almeida zeer solide, Del Toro onderuit in proloog Zwitserland

Gemengde gevoelens bij UAE Team Emirates: Almeida zeer solide, Del Toro onderuit in proloog Zwitserland

De Ronde van Zwitserland startte zondagnamiddag met een korte, bochtige proloog in de straten van Vaduz. UAE Team Emirates staat met een waar sterrenensemble aan de start van de ronde. Joao Almeida reed een korte uitslag en ook Finn Fisher-Black opende zeer sterk en rijdt morgen in de jongerentrui. Toch kende de ploeg ook problemen. Jongeling Isaal Del Toro ging op merkwaardige wijze tegen de vlakte en verloor meteen veel tijd.

Almeida eindigde als vierde, één stekkie boven Fisher-Black. De Portugese kampioen is blij met zijn prestatie en voelt zich uitstekend. 'Ik voelde me vandaag heel goed, heb een goede rit gereden en ben blij met het resultaat. Als team hebben we het over het algemeen goed gedaan, dus we kijken uit naar een goede week. Dit is een heel belangrijke race in de aanloop naar de Tour de France, dus we zijn erg gemotiveerd om het hier goed te doen', aldus Almeida.

Del Toro mist bocht en valt in proloog Ronde van Zwitserland

Dan was er ook nog minder nieuws vanuit de ploeg uit de Emiraten. Isaac Del Toro, het Mexicaanse supertalent dat hoge ogen kan en wil gooien in de ronde, is namelijk niet ongeschonden uit de proloog gekomen. Del Toro viel, nadat hij een bocht zou hebben gemist en een stukje buiten het parcours zou hebben gereden. Hij verloor een kleine minuut ten opzichte van dagwinnaar Lampaert, en is ook op fysiek vlak gehavend, zo meldt zijn ploeg.

Del Toro was zondagmiddag hard op weg naar een prima tijd, tot hij in de laatste kilometer een bocht miste. De Mexicaan maakt het op zich goed en zal morgen wel starten in de eerste rit in lijn, meldt UAE. In Zwitserland is Adam Yates de grootste kanshebber op een fraaie einduitslag in het klassement. De Brit en Almeida bereiden zich voor op de Tour, waar ze Tadej Pogacar aan de zege moeten helpen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws