Landa tankt met podiumplek in Tirreno vertrouwen richting Giro: 'Ik ben beter dan ooit' Wielrennen
Wielrennen

Landa tankt met podiumplek in Tirreno vertrouwen richting Giro: 'Ik ben beter dan ooit'

Landa tankt met podiumplek in Tirreno vertrouwen richting Giro: 'Ik ben beter dan ooit'

Mikel Landa eindigde afgelopen weekend op een verdienstelijke derde plaats in de Tirreno-Adriatico, waar hij alleen zijn meerdere moest erkennen in een ontketende Tadej Pogacar en een sterk rijdende Jonas Vingegaard. Het geeft de Spanjaard van Baharin Victorious vertrouwen richting de Giro d'Italia, waar hij net als in 2015 voor het podium gaat.

De 32-jarige Landa eindigde vorig jaar ook al als derde in de Tirreno-Adriatico, al betekende dat toen geen goede voorbode voor de rest van het seizoen. In de Giro d'Italia moest hij na de vijfde etappe opgeven, terwijl hij met een overwinning in de Vuelta a Burgos zichzelf wel weer in vorm leek te rijden voor een goed einde in de Vuelta a España. In de Spaanse koers kwam hij echter nooit goed in zijn ritme en verliet hij de ronde na de zeventiende etappe.

In 2022 begon Landa zijn seizoen in de Ruta del Sol, waar hij naar een anonieme 32e plaats reed. In de Tirreno-Adriatico was hij echter weer in de vorm waar hij moest zijn. 'Ik ben beter dan ooit. Deze week was super goed voor mij en ik genoot ervan om weer op de fiets te zitten, wat ik lang niet heb gedaan. Het laatste jaar was erg moeilijk en leek een eeuwigheid te duren. Nu ga ik op hoogte en dan richting de Tour of the Alps en de Giro. Deze week voelde ik me goed en heeft mijn batterij weer helemaal opgeladen', zo geeft hij aan in de Radio Marca's podcast.

Landa blij met podium in Tirreno: 'Gaf me het vertrouwen wat ik nodig had'

Landa had voorafgaand aan de Tirreno-Adriatico twijfels of hij het podium kon halen en zag zichzelf eerder weggelegd voor een plek in de top tien. Nu hij na zeven dagen op de derde plek wist te eindigen, heeft hij weer vertrouwen richting de toekomst. 'Die derde plek smaakte me heel goed en ik ben erg blij. Het geeft me het vertrouwen wat ik nodig had. De benen gaan wel, maar als het hoofd niet gaat, wordt het ingewikkeld. Resultaten zoals deze week helpen enorm. Zo draai ik de pagina om en denk ik aan de toekomst.'

In de nabije toekomst staat daarin de Giro d'Italia op het schema van de Spanjaard, die van 6 mei tot en met 29 mei wordt verreden. In 2015 haalde hij achter Alberto Contador en Fabio Aru al eens het podium, wat hij nu weer wil bewerkstelligen. 'In de laatste twee grote rondes lukte het niet om te finishen, maar ik zie weer opties voor mezelf en wil vechten voor het podium.' Dat grote renners als Tadej Pogacar, Jonas Vingegaard en Primoz Roglic daarin niet aan de start staan, maakt het niet per se veel gemakkelijker, zo geeft Landa aan. 'We mogen niet vergeten dat er renners als Carapaz, López en Simon Yates aan de start staan. Maar ja, ik ambieer het podium.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws