Laporte is Van Aert enorm dankbaar na Gent-Wevelgem-triomf: 'Deze overwinning is een groot gebaar van hem' Wielrennen
Wielrennen

Laporte is Van Aert enorm dankbaar na Gent-Wevelgem-triomf: 'Deze overwinning is een groot gebaar van hem'

Laporte is Van Aert enorm dankbaar na Gent-Wevelgem-triomf: 'Deze overwinning is een groot gebaar van hem'

Christophe Laporte heeft de uiterst vermakelijke 85e editie van Gent-Wevelgem op zijn naam geschreven. De 30-jarige coureur van Jumbo-Visma was samen met kopman Wout van Aert weggereden op de Kemmelberg. Het duo legde de koppeltijdrit van vijftig kilometier succesvol af en het was de Fransman die zijn wiel als eerste over de meet 'mocht' drukken.

'Op tien kilometer van de finish vroeg Wout me of ik wilde winnen', zo vertelt Laporte na afloop van het Jumbo-Visma-huzarenstukje in het flashinterview. 'Ik wist niet wat ik moest antwoorden, want dat is werkelijk fantastisch. Hij was echt heel sterk, sterker zelfs dan ik. Dus deze overwinning is een groot gebaar van hem.'

In de slotkilometer waren Van Aert en Laporte uitgebreid met elkaar aan het juichen, praten en lachen. Bovendien legden zij het grootste gedeelte van deze kilometer hand in hand af. Het was een mooie afsluiting van de spectaculaire show die het duo opvoerde. 'Op het moment dat we gingen op de Kemmel, was het nog meer dan vijftig kilometer. We zijn er vol voor gegaan met twee en hebben alles gegeven tot aan de streep. Ik moest echt alles geven in het wiel van Wout. Met de kou was het ook een speciaal gevoel. Het is ongelooflijk. Wout is een groot kampioen', blikt de winnaar terug.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news