Laporte vervangt onvoldoende herstelde Van Baarle in Dwars door Vlaanderen, ook Kooij van de partij Wielrennen
Wielrennen

Laporte vervangt onvoldoende herstelde Van Baarle in Dwars door Vlaanderen, ook Kooij van de partij

Laporte vervangt onvoldoende herstelde Van Baarle in Dwars door Vlaanderen, ook Kooij van de partij

Jumbo-Visma komt woensdag niet met Dylan van Baarle aan de start in Dwars door Vlaanderen. De Nederlander viel afgelopen vrijdag in de E3 Saxo Classic, maar stelde maandag in een interview dat het goed met hem gaat. Christophe Laporte is zijn vervanger.

Jumbo-Visma komt naast Laporte - winnaar van Gent-Wevelgem - aan de start met Olav Kooij, Tiesj Benoot, Edoardo Affini, Timo Roosen, Tosh Van der Sande en Tim van Dijke. Benoot keert daarmee terug na de E3, nadat hij daar door materiaalpech vroeg opgaf. Affini ging net als Van Baarle onderuit in de E3, maar de Italiaan is wel van de partij.

Tegenover Het Nieuwsblad laat Jumbo-Visma weten dat het thuislaten van Van Baarle vooral uit voorzorg is. Sportief directeur Merijn Zeeman wil niet zeggen wat er precies aan de hand is. 'Tegenwoordig mogen we dat niet zomaar meer zeggen en dat gaan we dan ook niet doen. Ideaal is het niet. Dylan is gevallen en niet voldoende hersteld om morgen te starten. Hij heeft nog te veel last om over kasseien te rijden.'

Komt de Ronde van Vlaanderen van zondag in gevaar? In principe niet. 'We rekenen er wel op dat hij zondag aan de start staat in de Ronde van Vlaanderen én dat hij goed zal zijn, maar de perfecte aanloop is dit niet. Dat ga ik niet ontkennen. Ook woensdag traint hij gewoon, maar hij heeft wel wat minder gedaan dan voorzien. Vrijdag kon hij ook de koers niet uitrijden, dus helemaal optimaal is het niet, maar we moeten het ermee doen. We willen hem nog wat extra de kans geven om te herstellen.'

Selectie Jumbo-Visma - Dwars door Vlaanderen 2023

Christophe Laporte
Olav Kooij
Tiesj Benoot
Edoardo Affini
Timo Roosen
Tosh Van der Sande
Tim van Dijke

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws