Latour verlaat Baskenland na pijnlijke schuiver met meerdere brandwonden Wielrennen
Wielrennen

Latour verlaat Baskenland na pijnlijke schuiver met meerdere brandwonden

Latour verlaat Baskenland na pijnlijke schuiver met meerdere brandwonden

Pierre Latour heeft de Ronde van het Baskenland na de vierde etappe verlaten, nadat hij hard ten val kwam. Op de beelden is te zien dat de Fransman in een licht dalend stuk nog enkele meters doorschuift. Zijn verwondingen waren zo erg, dat zijn ploeg hem uit koers heeft gehaald.

Latour begon de Ronde van het Baskenland goed en stond na drie etappes op een negende plaats in het algemeen klassement. De Fransman van TotalEnergies reed vooral woensdag sterk en eindigde in een sprint met een uitgedunde groep op een zesde plaats. Donderdag zat de 28-jarige renner er in de finale nog goed bij, maar uiteindelijk ging hij onderuit toen de weg licht omlaag liep, zo is te zien op beelden van Eurosport.

Latour had zichtbaar pijn na zijn schuiver, maar reed daarna nog wel de etappe uit. Na negen minuten van winnaar Daniel Felipe Martínez kwam de Fransman over de meet. Met twee zware dagen voor de boeg, achtte de ploeg hem niet meer in staat om verder te koersen. 'Pierre liep meerdere brandwonden op aan zijn lichaam. Hij zal morgenochtend niet aan de start staan', zo laat de ploeg via Twitter weten.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws