Lavreysen heer en meester in Champions League, ook successen voor Wild en Eefting Wielrennen
Wielrennen

Lavreysen heer en meester in Champions League, ook successen voor Wild en Eefting

Lavreysen heer en meester in Champions League, ook successen voor Wild en Eefting

Harrie Lavreysen heeft zich in Londen de allereerste eindwinnaar van het sprintklassement in de Champions League of Track gekroond. Door op de slotdag eerste (Sprint) en tweede (Keirin) te worden, verzekerde hij zich van genoeg punten. Ook waren er successen voor andere Nederlanders.

Lavreysen verzekerde zich al na de eerste heat van de eindzege in het klassement, daar hij de afgelopen weken ook al verschillende malen had uitgehaald in het nieuwe baantoernooi. 'Het was zeer, zeer goed', zo valt te lezen op de officiële website van het evenement. 'Na de eerste heat wist ik dat ik de trui zou pakken en dat maakte het zeer speciaal.'

De Nederlandse baansprinter was erop gebrand om zijn lange zegereeks op de individuele sprint in stand te houden. Deze duurt inmiddels al twee jaar. 'Ik ben erg blij met het resultaat', laat hij verder weten. 'Natuurlijk verwacht je ook als wereldkampioen niet zomaar te winnen, maar ik wil het wel. Ik denk ook dat ik me slecht zou voelen als ik niet win. Iedere keer dat ik dat niet doe, moet ik weer met een frisse geest starten, anders maak ik fouten. Na dit ben ik ontzettend blij.'

Door zijn prestaties op de laatste dag, behaalde Lavresyen uiteindelijk 147 punten in het eindklassement voor sprinters bij de mannen. Daarmee liet hij Stefan Bötticher ruimschoots achter zich. De Duitser eindigde op 133 punten. Jeffrey Hoogland eindigde op de elfde plek, hij was in Londen niet aanwezig.

Eefting wint op scratch, Wild tweede in eindklassement

Ook op de duuronderdelen was er succes te noteren voor de Nederlandse ploeg. Op de scratch was er een zege voor Roy Eefting, die tevens derde werd op het onderdeel afvalkoers. Door deze sterke slotdag schoof hij in het eindklassement van de Endurance op naar de achtste plek. De eindzege hier ging naar de Amerikaan Gavin Hoover.

Kirsten Wild sloot haar deelname aan de Champions League af met een tweede plek in de eindstand van de duuronderdelen. Wild, die volgend jaar stopt, reed in Londen naar een vijfde plek op de scratch en een tweede stek in de afvalkoers. Daarmee kwam ze uit op 100 punten, op ruime afstand van de Britse eindwinnares Katie Archibald (145).

Tegenover Eurosport laat Wild weten afscheid te nemen van de sport met gemengde gevoelens: 'Aan de ene kant ben ik opgelucht en blij dat het klaar is. Ik keek al lange tijd uit naar 12 december omdat ik wist dat het dan klaar was, maar nu is het ook wel een beetje verdrietig.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws