Update V | Lammertink tempert berichtgeving: 'Je kunt het geen wielrennen noemen' Wielrennen
Wielrennen

Update V | Lammertink tempert berichtgeving: 'Je kunt het geen wielrennen noemen'

Update V | Lammertink tempert berichtgeving: 'Je kunt het geen wielrennen noemen'

(23 juni 2021) Maurits Lammertink is ernstig gewond geraakt. De Nederlander van Intermarché-Wanty-Gobert werd dinsdagavond geschept door een scooter, meldt Tubantia. Lammertink ligt momenteel in het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde dinsdag toen Lammertink met zijn vrouw en twee zoontjes een ijsje ging halen. Lammertink haalde de ijsjes op, zijn vrouw wachtte mijn zijn kinderen op hem. Bij het ophalen van het laatste ijsje, werd hij geschept door een scooter.

De eerste hulp was snel ter plaatse, omdat er toevallig een ambulance in de buurt stond geparkeerd. Lammertink heeft hersenletsel opgelopen, zo meldt zijn vrouw aan Tubantia. In de nacht van dinsdag op woensdag is Lammertink geopereerd. Volgens de laatste berichten is hij aanspreekbaar als hij wakker is.

Update - 23 juni 2021 (10.50 uur): Lammertink buiten levensgevaar

Maurits Lammertink is buiten levensgevaar, na een heftig ongeluk op dinsdagavond. De Nederlander is reeds geopereerd aan een hersenbloeding en zijn ploeg Intermarché-Wanty-Gobert meldt dat de afdeling neurochirurgie hem de komende dagen in de gaten zal houden. 'Het is te vroeg om effecten van zijn blessures uit te sluiten, maar Maurits is nu buiten levensgevaar', zo klinkt het.

Update II - 28 juni 2021 (09.15 uur): Ploeg komt met positieve update over Lammertink

Intermarché-Wanty-Gobert heeft positief nieuws naar buiten gebracht over de status van Maurits Lammertink, die enkele dagen geleden gewond raakte bij een ongeluk. Na een aantal moeilijk dagen is de Nederlandse wielrenner verlost van zijn misselijkheid, zo meldt de ploeg via Twitter. 'Dat is bemoedigend', zo stelt men. Wel heeft Lammertink nog altijd last van hoofdpijn, als een gevolg van de val.

Update III - 9 juli 2021 (10.45 uur): Lammertink mag naar huis

Goed nieuws voor Maurits Lammertink: de renner van Intermarché-Wanty-Gobert mag huiswaarts keren na geslaagde operaties. Dat meldt zijn team via de sociale kanalen. 'Fantastisch nieuws! Maurits mag nu naar huis om vanuit daar samen met zijn familie aan zijn herstel te werken', aldus de Belgische ploeg.

Update IV - 27 oktober 2021 (12.18 uur): Lammertink herstart trainingen

Maurits Lammertink kan weer lachen, zo is te zien uit een update van zijn ploeg Intermarché-Wanty-Gobert. de Nederlander herstelt van een hersenbloeding en is inmiddels weer aan het trainen, in de sportschool en op de fiets. Tevens is hij thuis de huisvader aan het uithangen. 'Een ongelofelijke progressie op zijn lange weg terug naar herstel, met dank aan geweldige support en een enorme wil.'

'Het gaat de goede kant op, dus vooral zo door blijven gaan', vertelt Lammertink zelf in gesprek met Tubantia.

Update V - 5 december 2021 (09.15 uur): Lammertink tempert geluiden eind oktober

Volgens Maurits Lammertink zijn de berichten van eind oktober rond zijn revalidatie rooskleuriger voorgesteld dan dit in werkelijkheid het geval is. 'Ik vind het heerlijk om een uurtje of twee te fietsen, maar je kunt dat geen wielrennen noemen', vertelt hij bij het Algemeen Dagblad.

De progressie is er volgens Lammertink wel, maar op dit moment blijft het onzeker of hij ooit terugkeert in het wielerpeloton: 'Ik kan het pas accepteren als ik weet waar mijn plafond is. Daarvoor ben ik nu hier (revalidatiecentrum Roessingh in Enschede, red.), om de mentale belastbaarheid uit te bouwen. Om te kunnen functioneren in de normale maatschappij, en in het wielerpeloton. De vraag is of ik dat ooit weer aan zal kunnen. Ik weet het niet.'

Ook waren er geluiden dat Lammertink zijn contract zou kunnen verlengen bij Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux, al is dat volgens de Nederlander ook nog niet aan de orde. Ik kreeg hier op het Roessingh felicitaties, maar ik wist nergens van. We houden de ploegleiding op de hoogte van alle ontwikkelingen, maar over een contractverlenging hebben we het tot op heden niet gehad.'

Dat de wil er is om terug te keren in het profpeloton, is echter iets wat wél duidelijk is: 'Ik blijf trainen, blijf hard werken. Meer kan ik niet doen. De tijd zal uitwijzen wat er mogelijk is.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws