Lefevere noemt nieuwe fusie-geruchten 'grote bullshit', maar Jumbo-Visma zou praten met Specialized en UCI Wielrennen
Wielrennen

Lefevere noemt nieuwe fusie-geruchten 'grote bullshit', maar Jumbo-Visma zou praten met Specialized en UCI

Lefevere noemt nieuwe fusie-geruchten 'grote bullshit', maar Jumbo-Visma zou praten met Specialized en UCI

In het kader van de mogelijke fusie tussen Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step is er momenteel bijna ieder etmaal nieuws. Nadat Patrick Lefevere op woensdag de hele geruchtenstroom nog afdeed als 'bullshit', komt HLN op donderdagochtend met het bericht dat Jumbo-Visma inmiddels de UCI op de hoogte heeft gebracht van de plannen.

Twee los van elkaar staande geruchten deden woensdag de ronde op social media: Lefevere zou maandag gespot zijn op de Service Course van Jumbo-Visma en dinsdag zouden vertegenwoordigers van Jumbo-Visma met mensen van Specialized (de fietsconstructeur van Soudal Quick-Step, red.) gespot zijn in Breda. Lefevere kreeg via journalist Jonas Creteur ook lucht van die beweringen en deed dat direct af als 'grote bullshit mannen'. 'Ik ben nog nooit in de Service Course van Jumbo-Visma geweest, enkel en alleen toen ze er virtueel een lanceerden', aldus de flamboyante teambaas op X.

Lees verder onder de tweet.

Jumbo-Visma zou UCI op de hoogte hebben gebracht

Het Belgische HLN voorziet Lefevere van weerwoord, want volgens hen heeft Jumbo-Visma wel degelijk een meeting gehad met Specialized. Opvallend daarbij is dat Soudal-Quick Step in dat gesprek geen plek aan tafel zou hebben gehad. Dat zou verklaren waarom Lefevere in het duister tast, terwijl Richard Plugge namens Jumbo-Visma wel degelijk spijkers met koppen aan het slaan is.

Dat blijkt ook wel uit het nieuws dat Jumbo-Visma de UCI kennelijk op de hoogte heeft gebracht van de potentiële plannen. Plugge zou hebben gesproken met David Lappartient en wil op korte termijn ook Soudal-Quick Step in zo'n call gaan betrekken. 'Als de fusie wordt doorgezet voor 2024, is goedkeuring van de UCI noodzakelijk. Bovendien heeft de UCI ook regels wat betreft de licenties van WorldTour-ploegen. Ten laatste op 15 oktober moet de UCI van elke ploeg in het bezit zijn van een bankgarantie en de exacte ploegnaam, plus de naam en het adres van het hoofdkantoor, paying agent, CEO, hoofdsponsors, ploegleiders en de renners. Indien dit niet lukt tegen die datum, wacht een boete', zo valt te lezen.

Lefevere stuurde eerder al mail rond binnen Soudal Quick-Step

De afgelopen dagen gonst het verder van de geruchten rondom de ploeg van Lefevere en die van Plugge. In eerste instantie wilde Lefevere er niet op reageren, maar hij zag zich toch genoodzaakt om intern een mail rond te sturen. Die kwam dan weer in handen van GCN. 'Ik schrijf u met betrekking tot de berichten die u onlangs in de media heeft gezien. Ik kan me voorstellen dat dit enige onzekerheid heeft veroorzaakt, waarvoor mijn excuses. De afgelopen maanden zijn er voortdurend gesprekken geweest met verschillende partijen, omdat ik openstond voor gesprekken met iedereen die het gevoel had dat ze in ons team konden investeren en ons vooruit konden helpen. Dat is nooit een geheim geweest', aldus Lefevere in die brief.

'In tegenstelling tot de berichten zijn er op dit moment echter geen concrete projecten en plannen. Mocht dat veranderen, dan wordt u daarvan op de hoogte gesteld. In de tussentijd vraag ik jullie allemaal om de teamgeest en samenhorigheid te blijven tonen waarvoor ons team staat. We zijn aan het einde van een lang seizoen, maar we hebben nog een aantal doelstellingen om er weer een onvergetelijk jaar van te maken', zo sloot hij het bericht af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws