Lefevere trok perszaal in: 'Er is een grens overschreden, moet hen eigenlijk proces aandoen' Wielrennen
Wielrennen

Lefevere trok perszaal in: 'Er is een grens overschreden, moet hen eigenlijk proces aandoen'

Lefevere trok perszaal in: 'Er is een grens overschreden, moet hen eigenlijk proces aandoen'

Patrick Lefevere is niet te spreken over een stuk dat dinsdag in La Gazzetta dello Sport verscheen. De Italiaanse sportkrant stelde dat Remco Evenepoel corona gebruikte als uitvlucht om de Giro d'Italia te verlaten en was van mening dat de roze trui veel meer respect zou verdienen dan dat.

Soudal Quick-Step-ploegbaas Lefevere heeft het artikel naar eigen zeggen niet gelezen, maar werd er dinsdag wel op geattendeerd in de karavaan. 'De papa van Remco was héél kwaad. Hoe kan je nu iemand die ziek is, corona heeft, beschuldigen dat hij naar huis is gevlucht? Wie zijn zij om een dokter in twijfel te rekken? Dat is allesbehalve correct. Bovendien is Remco niet gevlucht. Hij is maandag pas om 9u30 naar huis vertrokken', stelt de patron tegenover Het Nieuwsblad.

Lefevere trok zelfs de perszaal in om de journalisten van La Gazzetta dello Sport op te zoeken. 'Die mannen zijn goed bezig. Alle drie zeggen ze dat ze dat niet hebben geschreven. Er is een grens overschreden. Spijtig dat ze het woordje smaad niet kennen. Eigenlijk zou ik hen een proces moeten aandoen wegens smaad', klinkt het bij de CEO van Soudal Quick-Step.

Lefevere: 'We gaat toch niet onnozel doen?'

'Er zijn blijkbaar nog besmette renners in de Giro die wel voortrijden, maar dat is hun eigen keuze. Dat doen wij niet', is Lefevere stellig. 'Wij hebben vorig jaar verschillende coronagevallen in de ploeg gehad, waaronder Tim Declercq die in het ziekenhuis heeft gelegen met een ontsteking op zijn hartzakje. Dat is het mij niet waard. We gaan toch niet onnozel doen? Ik speel niet met het leven van een jongen van 23 jaar. Dat wil ik niet op mijn geweten hebben.'

Tot slot spreekt de ploegbaas nog wat toe richting de Italianen. 'Men zou Remco in Italië dankbaar moeten zijn dat hij naar de Giro komt, en dan schieten ze hem af.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news