Stevig medisch dossier voor De Lie: ook ribbreuk, klaplong en breuk in borstbeen na harde crash Wielrennen
Wielrennen

Stevig medisch dossier voor De Lie: ook ribbreuk, klaplong en breuk in borstbeen na harde crash

Stevig medisch dossier voor De Lie: ook ribbreuk, klaplong en breuk in borstbeen na harde crash

Arnaud De Lie was één van de slachtoffers van de valpartij in de finale van de eerste etappe van de Ronde van Duinkerke. De Belgische sprinter kon de etappe niet uitrijden en kampte met pijn aan zijn rug en schouder. Uit onderzoek bleek dat hij zijn sleutelbeen heeft gebroken.

De Lie zijn ploeg – Lotto-Dstny – meldt dat de renner in het ziekenhuis verder wordt onderzocht. Het is een stevige tegenvaller voor De Lie, die als favoriet gold voor meerdere etappes in Duinkerke. Olav Kooij ontsnapte aan de valpartij en won de etappe overtuigend voor Max Walscheid.

In een update liet Lotto-Dstny dinsdagavond weten dat De Lie zijn sleutelbeen heeft gebroken. Ook zou hij de nodige schaafwonden hebben. 'Er volgen nog aanvullende onderzoeken om verdere blessures uit te sluiten', aldus de Belgische ploeg op social media.

Later op de avond kwam het team nog met een tweede update, waarin het aangaf dat De Lie ook nog een ribbreuk, klaplong en breukje in zijn borstbeen heeft opgelopen. De jonge Belg zou in juni van start gaan in de Ronde van Zwitserland, maar die wedstrijd is door deze blessures van de baan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws