Lefevere vindt plan met oortjes omwille van veiligheid 'belachelijk idee': 'Eerste geel mag naar de UCI' Wielrennen
Wielrennen

Lefevere vindt plan met oortjes omwille van veiligheid 'belachelijk idee': 'Eerste geel mag naar de UCI'

Lefevere vindt plan met oortjes omwille van veiligheid 'belachelijk idee': 'Eerste geel mag naar de UCI'

Patrick Lefevere heeft in zijn wekelijkse column in Het Nieuwsblad uitgebreid gereageerd op alle aangekondigde veiligheidsmaatregelen van de UCI. De Belgische ploegbaas van Soudal-Quick Step kan zich in de meeste zaken wel vinden, maar vindt dat de wielerbond met zijn handen van het gebruik van oortjes af moet blijven.

De UCI kondigde een testperiode aan, waarin het gebruik van oortjes zal worden beperkt in bepaalde koersen. 'Dit besluit is gebaseerd op discussies over dit onderwerp binnen SafeR, die tot de conclusie hebben geleid dat oordopjes zowel een bron van afleiding voor fietsers als een fysiek gevaar kunnen zijn omdat de radio-units op hun rug zijn gemonteerd, en een risico vormen wanneer een groot aantal van de teams vraagt ​​hun renners tegelijkertijd om naar voren in de race te komen', zo klonk het.

Lefevere is met wat haken en ogen mee met maatregelen zoals de gele kaart, het uitbreiden van de drie kilometerregel en de SafeR Safety Analysts. Een inperking op het gebruik van de oortjes gaat er echter niet in. 'Mijn ongezouten mening daarover: een compleet belachelijk idee. Vertaal dat naar de normale werkvloer: een werkgever mag niet met zijn personeel spreken tijdens de uitvoering van hun job.'

Lefevere geeft gele kaart aan de UCI

Lefevere stoort zich aan het feit dat de UCI de oortjes nu ziet als onveilig, daar het radiocontact volgens hem juist voor veiligheid zorgt. Een test waarbij slechts twee renners in de ploeg nog een radiootje mogen dragen, is voor Lefevere niet afdoende. 'Dat het radiootje op de rug een fysiek gevaar inhoudt bij een val, tot daar. Maar je neemt een instrument af waarmee je renners kan inlichten over onverwachte gevaren op de weg. Wat als er een auto op het parcours komt en je twee renners met oortjes zijn om welke reden ook al uit koers? Absurd natuurlijk. De eerste gele kaart in het wielrennen mag straks naar de UCI zelf gaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws