Lefevere ziet Visma | Lease a Bike presteren, maar Soudal Quick-Step niet: 'Voorjaarsevaluatie pas na Luik' Wielrennen
Wielrennen

Lefevere ziet Visma | Lease a Bike presteren, maar Soudal Quick-Step niet: 'Voorjaarsevaluatie pas na Luik'

Lefevere ziet Visma | Lease a Bike presteren, maar Soudal Quick-Step niet: 'Voorjaarsevaluatie pas na Luik'

Patrick Lefevere was de afgelopen tijd een veelgehoorde naam in de wielerwereld. Niet vanwege puike optredens van zijn ploeg Soudal Quick-Step, maar juist omwille van het relletje omtrent Julian Alaphilippe. Toen die storm enigszins was gaan liggen, konden alle ogen écht op het Openingsweekend (Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne) gericht worden. De Belgische WorldTour-ploeg stelde daar echter teleur, iets waar de flamboyante teambaas over schrijft in zijn wekelijkse column in Het Nieuwsblad.

'Vaststelling na het openingsweekend: wij gaan op hoogtestage en komen er niet aan te pas. Visma | Lease a Bike gaat op hoogtestage en wint de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. Hoe dat komt? Geen idee', opent de 69-jarige Lefevere zijn opiniestuk. 'In het voetbal kijken ze dan naar de trainer, maar dat gaan wij niet doen. Onze performance-staf en onze dokters hebben samen beslist dat een hoogtestage de beste aanpak was. Het is niet na een tegenvallend openingsweekend dat we alles nu ineens in vraag moeten stellen', sluit hij alvast wat dingen uit.

Lefevere niet akkoord met kritiek op voorjaarskern Soudal Quick-Step

Lefevere stelt dat het op hoogtestage gaan iets is wat hij de komende jaren sowieso gaat blijven doen, ondanks de rompslomp die daarbij komt kijken. 'Een hoogtestage op de Teide of Sierra Nevada is geen vrijblijvende keuze: het kost geld om renners in te vliegen, om ploegleiders en volgwagens tot daar te krijgen, om de hele ploeg onder te brengen in een hotel. Iedereen weet ondertussen hoezeer ik aan mijn budget vasthang, maar hoogte is een investering die we gaan blijven doen. We mogen zeggen dat de Quick-Step-ploeg pionier in hoogtestages is geweest', kijkt hij vervolgens terug naar het begin van deze eeuw.

Volgens Lefevere is het Openingsweekend ook helemaal niet te herleiden tot 'bij hen werkte het wel, bij ons niet'. 'Als ik goed ben geïnformeerd, is Christophe Laporte ook niet op hoogte geweest. En ook hij rijdt twee keer top-vijf.' In de vlekken schieten doet de West-Vlaming echter niet gelijk. 'Iedereen kent ondertussen mijn adagium: de evaluatie van het voorjaar maken we na Luik. Maar toch al één duidelijke boodschap: we gaan onderweg niet defaitistisch doen. Ik lees en hoor links en rechts dat de spoeling dun zou zijn in onze voorjaarskern, maar daar ben ik totaal niet mee akkoord. Alaphilippe, Asgreen, Lampaert: als dat een dunne spoeling is, dan heb ik destijds slechte contracten genegocieerd.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws