Leider Wiebes vinkt seizoenzege twintig (!) af met tweede etappezege in Simac Ladies Tour Wielrennen
Wielrennen

Leider Wiebes vinkt seizoenzege twintig (!) af met tweede etappezege in Simac Ladies Tour

Leider Wiebes vinkt seizoenzege twintig (!) af met tweede etappezege in Simac Ladies Tour

Lorena Wiebes heeft na de eerste ook de tweede etappe in de Simac Ladies Tour gewonnen. Ze was in een sprint andermaal de sterkste.

De tweede dag van deze rittenkoers werd georganiseerd door Ede. De stad was start- en finishplaats voor een etappe van 117,8 kilometer. De vlucht van de dag was er één voor drie dames: Georgia Baker van BikeExchange, Lieke Nooijen van PHVCT en Senne Knaven van AG Insurance - NXTG Team. Clara Lundmark van GT Crush Tunap maakte na een lange achtervolging net niet de oversteek.

De maximale voorsprong van de kopgroep van drie steeg naar 1.50 minuten op het peloton, waar Team DSM en Jumbo-Visma de boel controleerden. Met nog vijftig kilometer voor de wielen hielden ze het verschil op een dikke minuut en bij het ingaan van de laatste veertig kilometer was er nog een half minuutje over.

Ondanks een late uitval van Baker was het peloton op veertien kilometer van de streep weer één geheel, waardoor een sprint onafwendbaar was. Wiebes was in de verwachte massasprint een maatje te groot voor de rest. Laura Tomasi van UAE werd tweede, voor Mylène de Zoete.

Uitslag etappe 2 Simac Ladies Tour 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws