Leknessund aan het feest: 'In de slotkilometer was het flink afzien, maar ook genieten' Wielrennen
Wielrennen

Leknessund aan het feest: 'In de slotkilometer was het flink afzien, maar ook genieten'

Leknessund aan het feest: 'In de slotkilometer was het flink afzien, maar ook genieten'

Andreas Leknessund heeft maandagmiddag een prachtige zege weten te boeken. De Noor sloeg toe in de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland nadat hij een hele dag in de kopgroep reed. Aan de voet van de slotklim schudde hij zijn medevluchters van zich af waarna hij ze bij de finish weer terugzag. In het flashinterview jubelt hij dan ook van vreugde.

De renner van Team DSM maakte deel uit van de vlucht van de dag, maar zegde zijn mede-aanvallers vaarwel toen hij aan de Challpass laatste beklimming begon. Al snel fietste hij een mooie voorsprong bijeen die uiteindelijk ruim genoeg bleek voor de overwinning. Aan meet de kan Leknessund zijn geluk niet op. 'Ik heb er geen woorden voor, ongelofelijk!'

Het 23-jarige talent blikt terug op een zware dag in het zadel. 'Het was full gass. Ik denk dat die klim wel het moeilijkste deel van de rit vormde. Daar probeerde ik een mooi gat te slaan.' Dat lukte, want op de top van de Challpass bedroeg het verschil één minuut en veertig tellen. 'Dat leek me genoeg om het te halen tot aan de finish. In de laatste kilometer was het flink afzien, maar ook genieten.'

Klassement niet direct een doel voor Leknessund

Dankzij deze ritzege op dag maakte Leknessund tevens een mooie sprong in het algemeen klassement. Hij steeg naar de vierde plek en staat slechts zeven seconden achter op leider Stephen Williams, die de ritzege opeiste in de openingsetappe.

Vormt de eindzege nu een doel voor de Noorse renner? 'Dat zullen we wel zien. Als ploeg kwamen we hierheen om ritten te winnen. Daar heb ik nu voor gezorgd. De komende dagen zal ik het opnieuw proberen door agressief te koersen en mee te gaan in de vlucht, maar we gaan het zien', aldus de kersvers etappewinnaar. Dinsdag wacht de renners een echte overgangsrit, waarin er vier beklimmingen op het menu staan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws