'Lenny Martinez rijdt vanaf 1 januari 2025 voor Bahrain Victorious en gaat vier keer zoveel verdienen' Wielrennen
Wielrennen

'Lenny Martinez rijdt vanaf 1 januari 2025 voor Bahrain Victorious en gaat vier keer zoveel verdienen'

'Lenny Martinez rijdt vanaf 1 januari 2025 voor Bahrain Victorious en gaat vier keer zoveel verdienen'

Als we de informatie van het doorgaans welingelichte RMC Sport mogen geloven, rijdt toptalent Lenny Martinez, nu nog uitkomend voor Groupama-FDJ, volgend jaar voor Bahrain Victorious. Bronnen zouden gemeld hebben dat de 20-jarige renner al een contract getekend heeft bij de ploeg uit de Emiraten.

Het is natuurlijk allemaal niet officieel bevestigd, maar naar verluidt zou Martinez begin 2024 al een contract hebben getekend bij Bahrain Victorious, momenteel de broodheer van onder anderen Wout Poels en Matej Mohoric. Logischerwijs - zo gaat het nu eenmaal met de ploegen uit de Perzische Golf - zal het salaris van de coureur uit Cannes flink gaan toenemen.

Volgens schattingen verdient Martinez bij Groupama-FDJ - de ploeg van Marc Madiot - 200.000 euro op jaarbasis. Bij Bahrain Victorious zou hij - nogmaals: het zijn nog altijd geruchten - zo'n 2,5 miljoen euro over drie seizoenen gaan verdienen. Omgerekend is dat zo'n vier keer zoveel.

Vertrekt naast Martinez ook Pithie?

'Toen Dries Smets, de zaakwaarnemer van Lenny Martinez, deze winter contact opnam om men op de hoogte te stellen van het bod dat op tafel lag van Barhain Victorious, probeerde het Franse team zijn poulain te behouden door een tegenvoorstel op te maken. De ploeg slaagde er echter niet in om zich aan te passen aan zo'n vergoeding', schrijft RMC, dat verder ook opmerkt dat er een leegloop aan lijkt te komen bij Groupama-FDJ. Zo zou voorjaarsrevelatie Laurence Pithie naar BORA-hansgrohe verkassen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws