Lenny Martinez

Dit is de pagina van Lenny Martinez. De Fransman ontbolsterde in zijn eerste seizoen meteen bij de profs en droeg onder andere de rode trui in de Vuelta. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Martinez en houdt tevens zijn biografie bij.

lenny martinez

Lenny Martinez werd geboren op 11 juli 2003 in Frankrijk. De jonge Fransman kwam in 2023 over van de opleidingsploeg van Groupama-FDJ en liet al in zijn eerste koersen in eigen land meteen mooie resultaten optekenen: achtste in de GP La Marseillaise en zeventiende in de Faun-Ardèche Classic. Na een opgave in de Faun Drome Classic reed Martinez met de Ronde van Catalonië zijn eerste rittenkoers in de WorldTour. Op weg naar Lo Port werd hij knap zesde en mocht hij mee het eindpodium van het jongerenklassement op van die Spaanse rittenkoers achter Belgische toppers Remco Evenepoel en Cian Uijtdebroeks. 

Martinez boekt eerste profzege op mythische plek

In april behield Martinez zijn goede vorm en werd hij er nipt opgelopt door landgenoot Victor Lafay in de Classic Grand Besancon Doubs, eind mei kwam hij met een vierde plek in de Mercan'Tour Classic Alpes-Maritimes ook dicht bij een overwinning. Medio juni was het dan eindelijk van dat en dat op een mythische plek: de CIC Mont Ventoux. De piepjonge Martinez klom de Kale Berg van de Provence sneller naar omhoog dan Michael Woods en Simon Carr en boekte zo zijn allereerste profzege. 

Eind augustus begon Martinez aan zijn eerste grote ronde: de Vuelta. De jonge FDJ-renner ging als vrijbuiter van start in Barcelona, maar zoals dat soms gaat met vrijbuiters, komen die soms bij toeval in de leiderstrui terecht. Dat overkwam Martinez, die na een goede ploegentijdrit en een zevende plek in rit drie tweede werd in de zesde rit achter eindwinnaar Sepp Kuss. De pocketklimmer droeg hem in totaal twee dagen, maar Martinez was wel een ervaring voor het leven rijker.

Lenny Martinez Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties