Liv-AlUla boven! Mavi Garcia triomfeert in Ruta del Sol en neemt geel over van (juichende) Silke Smulders Wielrennen
Wielrennen

Liv-AlUla boven! Mavi Garcia triomfeert in Ruta del Sol en neemt geel over van (juichende) Silke Smulders

Liv-AlUla boven! Mavi Garcia triomfeert in Ruta del Sol en neemt geel over van (juichende) Silke Smulders

De tweede etappe in de Ruta del Sol voor vrouwen is gewonnen door Mavi Garcia. De Spaans kampioene van Liv AlUla Jayco. was de sterkste, nadat ze in de slotfase was weggereden uit het overgebleven peloton. Garcia neemt ook de leiderstrui over, die na de eerste etappe in het bezit was van de Nederlandse Silke Smulders.

De grote Nederlandse WorldTour-ploegen ontbreken in de Spaanse etappekoers, maar met Anouska Koster (Uno-X), Floortje Mackaij (Movistar), Sylvie Swinkels (Roland), Marit Raaijmakers (Human Powered Health), Quinty Ton en Silke Smulders (Jayco AlUla) doen er wel de nodige dames vanuit het WorldTour-niveau mee in de koers te Andalusië.

Garcia sprint weg in slotfase, Nederlandse dames eindigen allemaal vooraan.

Op woensdag waren Garcia en Smulders samen al een klasse apart geweest, door samen aan te komen in de straten van Alcalá del Valle. De Nederlandse mocht van de Spaanse met de bloemen aan de haal gaan en de gele leiderstrui aantrekken. De verschillen met de rest van het veld waren meteen enorm: anderhalve minuut of meer. Een dag later moest er behoorlijk geklommen worden in Spanje. De finale lag op een heuveltje.

Nadat de vluchters bij de lurven waren gevat, was het aan Garcia om te vertrekken. Ze kreeg een vrijgeleide van haar teamgenootje Smulders, die zichtbaar had genoten van haar dag in de leiderstrui. Garcia kwam solo aan, Smulders maakte het feest compleet door tweede te worden. Dat was nog niet alles voor de Nederlandse dames. Anouska Koster en Floortje Mackaij eindigden ook allebei in de top vijf, op respectabele afstand. Mooie prestaties dus namens de Nederlandse rensters.

De afgelopen dagen was de Ruta del Sol Femenina in het nieuws vanwege een bizar feit. De ploeg uit Guinee-Bissau die deel zou nemen aan de ronde, bleek pardoes niet zes vrouwelijke, maar zes mannelijke deelneemsters te hebben ingeschreven.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news