Lorena Wiebes vernedert concurrentie met bizarre knal in Nokere Koerse, Kopecky tweede Wielrennen
Wielrennen

Lorena Wiebes vernedert concurrentie met bizarre knal in Nokere Koerse, Kopecky tweede

Lorena Wiebes vernedert concurrentie met bizarre knal in Nokere Koerse, Kopecky tweede

Lorena Wiebes heeft met grote overmacht de derde editie van de Nokere Koerse voor vrouwen gewonnen. Na een chaotische wedstrijd vol valpartijen en met weinig aanvallen kwam het aan op een sprint op de Nokereberg. Wiebes begon er vroeg aan en reed iedereen op meerdere fietslengtes.

In totaal moest er 125,9 kilometer worden afgelegd en in de openingsfase slaagde er niemand in om weg te komen. Jumbo-Visma en Trek-Segafredo grepen de eerste klim van de dag aan om tempo te maken, alvorens Mieke Kröger van Human Powered Health er alleen vandoor ging. De Duitse kreeg maximaal een halve minuut van Jumbo-Visma, dat in het peloton bleef controleren. Ze kregen niet veel later steun van Team DSM.

Kröger overwon in haar eentje de Tiegemberg, Holstraat, Petegemberg en Nokereberg, maar werd toen dan toch ingerekend door het peloton. Daar was ook SD Worx er inmiddels aan begonnen, al bleef het bij grommen en beten er nog geen grote namen. De stress in het peloton zorgde wel voor valpartijen. Alice Barnes (Canyon SRAM) viel en moest opgeven, terwijl ook Lorena Wiebes (DSM) - net als veel van haar ploeggenotes - betrokken was bij een val.

Peloton gezamenlijk naar slotsprint op Nokereberg

De Nederlandse sprintster keerde terug in het peloton, waar de koers vooraan gesloten bleef. SD Worx en Trek-Segafredo hielden het tempo hoog, waardoor in gestrekte draf voor de tweede keer richting de Nokereberg gingen. Op de top van het klimmetje was er nog 27,9 kilometer te gaan. In die slotronde waren het Femke Markus en Mischa Bredewold van Parkhotel Valkenburg die een duo-aanval probeerden. Het werd een lange, maar vruchtenloze aanval, die strandde op acht kilometer van de streep.

Het peloton was inmiddels op volle toeren, met de Nokereberg als slotstuk van de dag. SD Worx bleef werken met Christine Majerus op kop en ook Jumbo-Visma was constant op de voorposten te vinden. Het pak ging in diverse treintjes richting de slotkilometer, waar het allemaal aankwam op de rappe vrouwen. Wiebes zat helemaal alleen, nadat ze haar ploeggenotes door valpartijen had verloren. Dat deerde haar echter niet, want toen ze de keitjes van de Nokereberg voelde, ging ze op de pedalen staan en reed ze iedereen uit het wiel. Kopecky kwam nog wel opzetten, maar werd op meer dan gepaste afstand tweede.

Uitslag Nokere Koerse vrouwen 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws