Lotte Kopecky trekt wegvorm door en verovert na Europese baantitel ook wereldtitel Afvalkoers Wielrennen
Wielrennen

Lotte Kopecky trekt wegvorm door en verovert na Europese baantitel ook wereldtitel Afvalkoers

Lotte Kopecky trekt wegvorm door en verovert na Europese baantitel ook wereldtitel Afvalkoers

Lotte Kopecky veroverde donderdagavond de wereldtitel op het baanonderdeel Afvalkoers. In het slot rekende ze overtuigend af met de Italiaanse Rachele Barbieri. Het brons ging naar de Amerikaanse Jennifer Valente.

In het onderdeel Afvalkoers valt elke ronde de renster die als laatste de finish passeert af, totdat er natuurlijk één, de winnares, overblijft. Kopecky won eerder dit jaar al de Afvalkoers tijdens het EK baanwielrennen. Zodoende begon ze als één van de topfavorieten voor het winnen van de wereldtitel.

De Belgische liet zich geen moment verrassen en nam het in het slot op tegen Valente en Barbieri. De laatste koos de aanval, waarna Kopecky gedwongen was om de vermoeide Valente te passeren. Ze dichtte het gat naar de Italiaanse, waarna ze bij het luiden van de bel haar sprint begon en met een fietslengte voorsprong de wereldtitel pakte. Mylene de Zoete werd namens Nederland verdienstelijk vijfde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws