Lotto-Dstny heeft ploeg compleet, Jonas Gregaard wordt de tweede Deen bij het Belgische team Wielrennen
Wielrennen

Lotto-Dstny heeft ploeg compleet, Jonas Gregaard wordt de tweede Deen bij het Belgische team

Lotto-Dstny heeft ploeg compleet, Jonas Gregaard wordt de tweede Deen bij het Belgische team

Jonas Gregaard is de nieuwste toevoeging aan het team Lotto-Dstny. De Deen is de vierde aanwinst voor de Belgische ploeg voor het komende jaar. De winnaar van het bergklassement in Parijs-Nice komt over van Uno-X Pro Cycling en kwam eerder al uit voor Astana Qazaqstan.

Gregaard reed de afgelopen seizoenen vooral in dienst van Tobias Halland Johannessen en Alexander Kristoff. Bij Lotto-Dstny heeft de Deen een contract voor twee jaar getekend en zal hij waarschijnlijk ook vaak voor renners als Andreas Kron en Arnaud De Lie moeten rijden.

'Ik ben een allrounder met goede klimbenen. Als ik mezelf moet vergelijken met iemand van mijn nieuwe team, dan zou ik zeggen Kron of Maxim Van Gils, maar zij zijn allebei wat sterker dan ik. Ik kijk er enorm naar uit om hen te helpen in de heuvelkoersen. Verder trek ik zelf ook graag in de aanval en hoop ik om af en toe in rittenkoersen op een eigen resultaat te mikken', laat Gregaard weten via de kanalen van Lotto-Dstny.

De CEO van de Belgische formatie, Stéphane Heulot, is ook enthousiast over de komst van de Deen. 'Jonas weet wat het betekent om voor een kopman te werken en zal de ploeg helpen in de heuvelkoersen, maar hij zal in bepaalde wedstrijden ook een vrije rol krijgen en voor zijn kans mogen gaan. Hij heeft veel ervaring en staat bekend in het peloton als een gerespecteerde ploegmaat. Daarom past hij uitstekend in dit team waar de ploeg op de eerste plaats komt, niet het individu.'

Gregaard kent landgenoot Kron al goed

Gregaard wordt de tweede Deen bij Lotto-Dstny. 'Ik ken Andreas heel goed', zegt de nieuwe aanwinst. 'We waren lid van dezelfde plaatselijke club toen we begonnen met fietsen. We gaan ver terug, praten nog steeds veel met elkaar en komen goed overeen. Andreas had alleen maar lovende woorden over de ploeg en de teamsfeer, dus ik kijk er erg naar uit om deel uit te maken van dit team en hem te helpen zijn doelen te bereiken en Lotto-Dstny beter te maken.'

Na Jenno Berckmoes, Lionel Taminiaux en Henri Vandenaabele is Gregaard de vierde aanwinst voor de Belgische ploeg. De Deen is tevens ook de laatste versterking en dat betekent dat Lotto-Dstny zijn ploeg compleet heeft voor het volgende seizoen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws