[Update] Lotto Soudal loopt leeg in Giro: Marczynski en De Buyst staken strijd Wielrennen
Wielrennen

[Update] Lotto Soudal loopt leeg in Giro: Marczynski en De Buyst staken strijd

[Update] Lotto Soudal loopt leeg in Giro: Marczynski en De Buyst staken strijd

(16 mei 2021) Tomasz Marczynski is niet van start gegaan in de negende etappe van de Giro d'Italia. De Poolse coureur kampt met de naweeën van een Covid-besmetting en kan om die reden niet verder. Het is de tweede opgave voor Lotto Soudal in twee dagen tijd.

Marczynski kreeg eerder dit jaar te maken met het coronavirus, waarvan hij nu kennelijk nog de gevolgen ondervindt. Volgens zijn ploeg heeft hij last van hoofdpijn, duizeligheid, coördinatieproblemen en slapeloosheid. Maarten Meirhaeghe, dokter van de ploeg, vond het niet verantwoord om de Pool verder te laten rijden in de rittenkoers.

Het is de tweede domper voor Lotto Soudal in twee dagen tijd. In de achtste etappe raakte de ploeg ook al Caleb Ewan kwijt. Hij stapte af met twee ritzeges op zak.

Update - 16 mei 2021 (14.00 uur): De Buyst stapt af

Na Tomasz Marczynski en Caleb Ewan is Lotto Soudal nog een renner kwijt voor het restant van de Giro d'Italia. Tijdens de negende etappe besloot Jasper De Buyst er de brui aan te geven. De exacte reden van zijn vertrek is nog niet bekendgemaakt door de ploeg. In de Leiderstrui wacht op meer informatie.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws