Louis van Gaal was prominent figuur op Tour de France-feest van Jumbo-Visma: 'Hij begon Engels tegen me te praten' Wielrennen
Wielrennen

Louis van Gaal was prominent figuur op Tour de France-feest van Jumbo-Visma: 'Hij begon Engels tegen me te praten'

Louis van Gaal was prominent figuur op Tour de France-feest van Jumbo-Visma: 'Hij begon Engels tegen me te praten'

Tiesj Benoot was dit voorjaar weer één van de centrale figuren van de voorjaarskern van Jumbo-Visma. De Belg maakte vanaf de Omloop Het Nieuwsblad tot Luik-Bastenaken-Luik koers, waar hij uitgebreid op terugblikte in de Belgische podcast Vals Plat.

Uiteraard kwam de hamvraag weer ter sprake: is het voorjaar van Jumbo-Visma zonder gewonnen Monument nu wel of niet geslaagd? 'Ik heb zelf na Dwars door Vlaanderen, toen we onze vijfde kasseienkoers wonnen, gezegd: het zou zuur zijn, mochten we nu geen Monument winnen. Het zou de kers op de taart zijn, maar je kunt niet zeggen dat het nu niet geslaagd is', aldus Benoot.

'We waren op de afspraak', gaat de man uit Gent verder. 'Wout wordt derde in De Ronde en vierde in Roubaix en we winnen vijf koersen', stelt de Belg, die wel even bij moet komen van de zware periode koers. Dit was het zwaarste voorjaar wat ik gereden heb. De Ronde, Amstel en Luik, dat was abnormaal. Dat had ik nog nooit meegemaakt.'

Met zijn eigen overwinning in Kuurne-Brussel-Kuurne is Benoot ook meer dan tevreden. 'Ik heb nu acht klassiekers of zo gereden, en als ik er eentje kan winnen is mijn voorjaar geslaagd. Zeker als ik in die andere wedstrijden op niveau presteer, wat ik nu heb kunnen doen. Ik ben in veel van die koersen altijd wel dichtbij geweest, dus winnen is dan wel bijzonder.'

Louis van Gaal was prominent figuur op Tour de France-feest van Jumbo-Visma: 'Hij begon Engels tegen me te praten'

Viering bij Jumbo-Visma anders dan bij andere ploegen

Winnen werd dit voorjaar een soort van gewoon voor Jumbo-Visma, wat Benoot ook vorig jaar al merkte in andere grote wedstrijden. 'Je voelt wel dat de sfeer bij Lotto (Benoot zijn oude ploeg, red.) veel uitbundiger was dan bij Jumbo-Visma, als er wat gewonnen werd. Dat vond ik ook mooi, want een rit in de Tour is bijvoorbeeld iets heel speciaals', geeft hij aan bij Vals Plat.

'Bij Jumbo-Visma zijn de Monumenten het grote doel, maar in de Tour van vorig jaar was dat ook: we zijn hier wel om de Tour te winnen, dus de Tour is niet geslaagd met een rit', schetst Benoot, alhoewel er na het winnen van de Ronde van Frankrijk met Jonas Vingegaard uiteraard wel gevierd mocht worden. 'Na de Tour van vorig jaar was er wel een groot feest, in de Nederlandse ambassade. De premier van Denemarken was daar, Louis van Gaal was daar. Dat is in Nederlandse kringen echt een grootheid. Louis heeft wel een ronde gedaan, maar hij begon in het Engels tegen me te praten', lacht Benoot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws