López geniet ultiem van eerste dag in het roze: 'Eén van de beste dagen in mijn leven' Wielrennen
Wielrennen

López geniet ultiem van eerste dag in het roze: 'Eén van de beste dagen in mijn leven'

López geniet ultiem van eerste dag in het roze: 'Eén van de beste dagen in mijn leven'

Juan Pedro López heeft zijn eerste dag in de roze trui overleefd. De Spanjaard van Trek-Segafredo kon zich goed handhaven in het peloton en gaf na afloop van de etappe aan dat hij heel erg heeft genoten van zijn eerste dag in het roze.

López pakte dinsdag de roze trui, door op de Etna achter Lennard Kämna als tweede te eindigen. Jammer genoeg geen ritwinst, maar het betekende wel dat de Spanjaard de roze leiderstrui overnam van Mathieu van der Poel. López genoot volop van zijn eerste dag in het roze. 'Het was ongelooflijk. Het was één van de beste dagen in mijn leven. Ik geloofde het niet helemaal. Het is mijn eerste dag in het leven met de roze trui. Veel renners feliciteerden me en zeiden dat ik van het moment moest genieten.'

Alpecin-Fenix maakt er een zware etappe van

De etappe was zwaarder dan vooraf werd verwacht. Op de grote col in het midden van de etappe maakte Alpecin-Fenix goed tempo om de snelle sprinters te lossen. Dat lukte door Mark Cavendish en Caleb Ewan op voldoende achterstand te zetten. Van der Poel gooide zich vervolgens in de sprint, maar kwam er niet aan te pas. Arnaud Démare pakte de overwinning, door Fernando Gaviria en Giacomo Nizzolo voor te blijven.

Donderdag staat er waarschijnlijk weer een massasprint te wachten, waardoor López waarschijnlijk nog een dag in het roze kan rijden. Vrijdag staat er pas weer een zwaardere rit op het programma. Toch is het in de finale van de sprintersritten altijd oppassen voor valpartijen. Daardoor zat López opvallend goed gepositioneerd richting de laatste drie kilometer. 'We wisten dat het gevaarlijk was in de laatste vijf kilometer. Gelukkig overleefde ik', zo besluit hij het flashinterview.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws