Ludovic Robeet maakt zich na zware val op gezicht op voor 2023: 'Herinner me niets meer' Wielrennen
Wielrennen

Ludovic Robeet maakt zich na zware val op gezicht op voor 2023: 'Herinner me niets meer'

Ludovic Robeet maakt zich na zware val op gezicht op voor 2023: 'Herinner me niets meer'

Voor Ludovic Robeet was zijn vakantie na het wielerseizoen niet direct wat hij ervan verwacht had. De Belg van Bingoal-Pauwels Sauzen viel in zijn voorlaatste wedstrijd, Serenissima Gravel, hard op zijn gezicht en had de tijd nodig om daarvan te herstellen.

Op de site van zijn team doet Robeet, die ook een lastig begin van 2022 kende door een probleem aan zijn knie, zijn verhaal. 'Mijn seizoen eindigde in het ziekenhuis na mijn zware val, terwijl ik eigenlijk nog de Veneto Classic zou moeten rijden. Ik viel zwaar na het raken van een hek', legt Robeet uit. 'Dat is tenminste wat ik achteraf op een video zag, want ik geef toe dat ik me niets van dit ongeval herinner.'

Robeet brak onder meer zijn jukbeen, sinus en duim bij die crash. 'Zo bracht ik offseason door met voor mezelf zorgen, om vervolgens weer de fiets te pakken.' Ook Mathieu van der Poel was betrokken bij de crash in Serenissima Gravel, al hoefde hij enkel voet aan de grond te zetten.

Lees verder onder de foto.

Ludovic Robeet maakt zich na zware val op gezicht op voor 2023: 'Herinner me niets meer'

Robeet hoopt in 2023 ervaring door te geven

De Belg gaat in 2023 beginnen aan zijn elfde jaar bij zijn huidige ploeg. 'De helft is veranderd ten opzichte van 2022: er zijn veel nieuwe renners en we moeten elkaar nog ontmoeten. Dit gaan we doen op de stages van december en januari in Spanje, maar de veranderingen zie ik als erg positief.' Onder meer Guillaume Van Keirsbulck en Floris De Tier versterken de Belgische ploeg komend seizoen.

'Ik kan niet wachten om weer aan wedstrijden deel te nemen en resultaten te behalen voor mezelf of het team', blikt Robeet vooruit op het nieuwe seizoen. 'Mijn doel voor 2023 is mezelf ten dienste stellen van de ploeg en mijn ervaring door te geven aan de jonge jongens, maar ook mikken op persoonlijke resultaten', aldus de winnaar van Nokere Koerse in 2021.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws