Iserbyt blijft letterlijk en figuurlijk aanmodderen: 'Ik kies voor de langere, moeilijkere weg' Veldrijden
Veldrijden

Iserbyt blijft letterlijk en figuurlijk aanmodderen: 'Ik kies voor de langere, moeilijkere weg'

Iserbyt blijft letterlijk en figuurlijk aanmodderen: 'Ik kies voor de langere, moeilijkere weg'

Een zevende plek in de Wereldbekercross van Overijse zorgde ervoor dat Eli Iserbyt net aan zijn leiderstrui in de wereldbeker behield, maar het hield niet over voor de Belg van Pauwels Sauzen-Bingoal. Hij denkt zelfs hardop over het skippen van de crossen in Dublin en Val di Sole.

Door ischialgie, een probleem in zijn onderrug dat doorstraalt na zijn linkerbeen, is Iserbyt niet de beste versie van zichzelf. 'Hoe meer modder en loopwerk eraan te pas komt, hoe moeilijker het wordt. Ik probeer verder te doen', vertelde de Belg na afloop van de veldrit in Overijse aan Het Nieuwsblad. 'Het is als in een droom dat je wil lopen, maar je lichaam niet echt meewerkt. Ik moet bij elke pas mijn linkerbeen een beetje meesleuren. Mentaal moet ik er echt bij zijn, dat vergt energie.'

Iserbyt ziet operatie niet zitten

Iserbyt sukkelt daardoor wat verder en doet oefeningen om de blessure enigszins onder controle te houden. 'Het enige alternatief is een spuit cortisone, maar dan kan ik een maand niet koersen en heb ik niet eens een garantie dat het probleem van de baan is. Opereren zie ik ook niet zitten omdat ik niet wil dat er op mijn 25ste al in mijn lichaam gesneden wordt. Dus kies ik voor de langere, moeilijkere weg en blijf ik die oefeningen doen en ontstekingsremmers nemen.'

De zo goed aan het seizoen begonnen crosser denkt hardop na over een pauze. 'Na de cross in Antwerpen (4 december, red) ga ik bekijken hoe de zaken staan. Daarna trek ik naar Spanje op stage. Misschien bekijken we om daarna de wereldbekers in Dublin en Val di Sole links te laten liggen en een week langer in Calpe te blijven', doelt hij op de veldritten in Ierland en Italië die in december verreden worden in de strijd om de Wereldbeker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws