Markus is blij met zege, maar moet ook aan Pieters denken: 'Ik hoop dat ze trots op me is' Wielrennen
Wielrennen

Markus is blij met zege, maar moet ook aan Pieters denken: 'Ik hoop dat ze trots op me is'

Markus is blij met zege, maar moet ook aan Pieters denken: 'Ik hoop dat ze trots op me is'

Riejanne Markus is, na een spannende sprint met Shirin van Anrooij, de opvolger van Amy Pieters geworden als Nederlands Kampioene. De renster van Jumbo-Visma is heel erg blij met haar winst, maar moet ook aan de onfortuinlijke Pieters denken. 'Ik hoop dat ze trots is op mij', aldus Markus meteen na de aankomst bij de NOS.

'Het is ongelofelijk. Zo speciaal. Voor de start was het een emotioneel moment, en vervolgens moet je de knop omdraaien en gaan koersen', zo verwijst ze naar het pakkende moment waarop de rensters voor de start even stil stonden bij de uittredende kampioene Pieters.

In de vlucht met Van Anrooij verliep de samenwerking in eerste instantie vlot, maar de laatste kilometers besloot Markus niet meer over te nemen. 'Nee inderdaad, ik had Marianne (Vos, red.) achter me en dat was een goede reden om niet mee te rijden. De achtervolgende groep kwam nog dichtbij, maar ik had veel vertrouwen want het liep al heel de dag lekker. Ik dacht gewoon eraan om rustig te blijven. Ik ging vroeg aan en ze kwamen nog dichtbij, maar het was uiteindelijk genoeg.' De wedstrijd werd verreden op en rond de VAM-berg. Hoe zwaar was het parcours? 'Het is echt een zware klim', zo vertelt Markus. 'Het is een lastig parcours, maar wel heel mooi.'

Markus: 'Vorig jaar vierde ik nog met Pieters'

Markus volgt de onfortuinlijke Pieters op als Nederlands kampioene, hoe speciaal is dat? 'Dat is heel bijzonder. Vorig jaar vierde ik haar titel de dag na de koers met haar, en nu moet ik haar al heel het jaar missen in de koers. Ik denk heel veel aan haar en ik hoop dat ze trots is op mij', zo sluit de Nederlandse af. Het is voor Markus haar eerste Nederlandse titel bij de profs. Het is al haar tweede medaille op deze Nederlandse kampioenschappen, nadat ze in de tijdrit tweede werd achter Ellen van Dijk.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws