Martin voor de tiende (!) keer Duits kampioen tijdrijden: 'Ik moest erg diep gaan' Wielrennen
Wielrennen

Martin voor de tiende (!) keer Duits kampioen tijdrijden: 'Ik moest erg diep gaan'

Martin voor de tiende (!) keer Duits kampioen tijdrijden: 'Ik moest erg diep gaan'

Der Panzerwagen, ook bekend als Tony Martin, is voor de tiende keer in zijn carrière Duits kampioen tijdrijden geworden. De 36-jarige renner van Jumbo-Visma haalde alles uit de kast voor deze titel, en met succes. Al laat hij op de ploegsite wel weten dat hij last had van het weer.

'De weersomstandigheden waren extreem, waardoor ik diep moest gaan. Vooral het tweede deel van de tijdrit deed heel veel pijn', laat hij weten. Het remde hem alleen niet af. 'Ik werd gesterkt door de tussentijden. Toen ik wist dat ik ging winnen, luchtte het enorm op. Het is bijzonder om voor de tiende keer in mijn carrière deze titel te pakken. Ik kijk er enorm naar uit om weer in die trui te rijden.'

Grischa Niermann, ploegleider en tevens landgenoot van Martin, is ook super trots op zijn renner. 'Tony heeft flink huisgehouden vandaag', aldus Niermann op de ploegsite. 'Hij reed erg sterk. Halverwege de race had hij al een mooie voorsprong op de concurrentie. Het feit dat hij deze titel voor de tiende keer wint, is heel erg bijzonder.' De volgende race voor Tony Martin wordt de Tour de France, waarin hij gaat proberen Primoz Roglic naar de eindoverwinning te loodsen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws