Martínez na mechanisch defect nog tweede op Oropa: 'Deze uitslag is een boost voor het zelfvertrouwen' Wielrennen
Wielrennen

Martínez na mechanisch defect nog tweede op Oropa: 'Deze uitslag is een boost voor het zelfvertrouwen'

Martínez na mechanisch defect nog tweede op Oropa: 'Deze uitslag is een boost voor het zelfvertrouwen'

Daniel Felipe Martínez leek op de slotklim naar Oropa in de problemen te zitten, maar kwam in het slot toch bovendrijven. Achter de ongenaakbare Tadej Pogacar versloeg hij Geraint Thomas in de sprint voor plek twee. Daarmee deed de kopman van BORA-hansgrohe goede zaken voor de strijd om het podium.

'Uiteindelijk hebben we het goed gedaan', begint Martínez zijn terugblik op de tweede rit van de Giro d'Italia bij Ciclismo Internacional. De Colombiaan staat nu derde in het klassement, in dezelfde tijd als Thomas en op 45 seconden van Pogacar. 'We staan er goed voor in het klassement. Dat was waar we naar op zoek waren. Het gevoel is goed. En deze uitslag is een boost voor het zelfvertrouwen en de moraal. Daar bestaat geen twijfel over. Nu moeten we ons gewoon concentreren op wat nog komt, want het grootste deel van de Giro ligt nog voor ons', aldus Martínez.

Eisel: 'Het was een goed weekend voor ons'

Dat de vooruitgeschoven pion van BORA in de problemen leek op de slotklim had niet te maken met mindere benen, zo vertelde ploegleider Bernard Eisel na afloop aan Eurosport. 'Hij had een mechanisch probleem. We weten niet wat er precies gebeurde, maar hij riep ons op. We konden niet bij hem komen, maar hij wist het zelf op te lossen. We moeten nog zien wat het was. Daarna kwam Florian Lipowitz bij hem om hem bij te staan. Ik denk dat ze beide indrukwekkend hebben gereden. We zijn superblij. Het was een goed weekend voor ons', besluit Eisel tevreden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws