Martínez verkast naar INEOS:  'Wil ontdekken of ik een goede ronderenner ben' Wielrennen
Wielrennen

Martínez verkast naar INEOS: 'Wil ontdekken of ik een goede ronderenner ben'

Martínez verkast naar INEOS:  'Wil ontdekken of ik een goede ronderenner ben'

Daniel Martínez kijkt terug op een prima seizoen, waarin hij onder meer het Critérium du Dauphiné en een etappe in de Tour de France wist te winnen. In een interview met El Tiempo vertelt de Colombiaan dat hij volgend seizoen hoopt te kunnen ontdekken of er ook een ronderenner in hem schuilt.

Als voorbereiding op de Tour startte Martínez in het Critérium du Dauphiné. ‘Het was een race op hoog niveau, dus het was ideaal om te kijken waar we stonden’, vertelt de renner van EF Pro Cycling. Hij wist uiteindelijk het algemeen- en het jongerenklassement te winnen. ‘Een heel belangrijke titel. Dit is de belangrijkste race na de die grote rondes. Winnen in de Dauphiné is dus zeer prestigieus, want het is dé test voor de Tour.’

Ook kan Martínez terugkijken op een bijzondere Tour de France, waarin hij een etappe wist te winnen. Vanwege zijn goede prestaties werd besloten dat hij ook in de Vuelta van start zou gaan. In de openingsrit van de Spaanse ronde kwam de Colombiaanse klimmer helaas hard ten val. ‘Mijn linkervoet deed veel pijn. Ik trapte scheef en was bang dat het alleen maar erger zou worden. Daarom heb ik besloten om af te stappen’, legt hij uit.

Martínez wil meer over zichzelf ontdekken

Volgend seizoen koerst Martínez in het tricot van INEOS Grenadiers, waarmee hij zijn huidige team vaarwel zegt. ‘Ik ben de ploeg oneindig dankbaar, want ze hebben me naar het hoogste niveau gebracht. Ik heb er veel geleerd, ook als persoon. Het was geen makkelijke beslissing om te vertrekken, maar je moet de ambitie hebben om vooruit te gaan.’

Bij zijn nieuwe ploeg hoopt de Colombiaanse renner te kunnen ontdekken of hij een goede ronderenner kan zijn. Hij denkt dat INEOS daar een goede ploeg voor is. ‘We weten dat de oorlog met het sterke Jumbo-Visma veeleisend is, dus we moeten ons goed bewapenen. Het hebben van zo’n sterk team is daarom ideaal’, eindigt hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws